Lorzii răului din România sunt, de fapt, niște oameni mărunți. Imagini cenzurate la TV cu Năstase și Voiculescu | VIDEO

Mălin Bot, jurnalist

Două figuri emblematice pentru mafia politică din România s-au întâlnit la Târgul de Carte Gaudeamus: Dan Voiculescu și Adrian Năstase. Le-am adresat câteva întrebări și reacția lor a fost sub orice critică. Au demonstrat cât sunt de mici, de penibili și mai ales de ușor de pus la punct. Au arătat că imaginea lor de oameni educați și puternici este un fals.
România este țara în care un infractor și dublu inculpat manevrează Parlamentul, Guvernul și este pe punctul să controleze Justiția, ajutat de o gașcă întreagă de politicieni corupți, cercetați, judecați sau condamnați pentru modul fraudulos prin care s-au îmbogățit.

Liviu Dragnea și gașca din jurul lui este produsul anilor iliescieni de după 1989 când două categorii mari de ”șmecheri” din regimul comunist s-au metamorfozat în politicieni și oameni de afaceri ai democrației. Este vorba despre foști securiști și foști activiști PCR, cei mai rapace și imorali dintre ei.

Vezi articol original 615 cuvinte mai mult

Reclame

Amurgul liderilor (II)

Cu drezina

(continuare de aici)

Încălcarea propriilor standarde. S-a întâmplat uneori ca liderii sau apropiații (respectiv protejații) lor să nu-și poată respecta propriile standarde. Iar căderile lor fie au fost mușamalizate (dar au „sifonat” printre enoriașii descumpăniți), fie au iscat adevărate scandaluri soldate cu îndepărtarea „nelegiuitului”. Soarta lui ulterioară pare să nu mai fi prezentat interes pentru cei care au pus sentința în aplicare, nici pentru comunitățile rămase astfel mai „pure”. De unde și impresia – greu de contrazis – că răniții sunt „împușcați”, nu tratați.

Sistemul nu pare să dispună de o procedură de asumare a erorilor grave. Din păcate, liderii par să fie datori să nu-și asume greșeli, iar dacă-și asumă ceva, să fie mereu lucrui nesemnificative sau derivate dintr-o virtute care dă pe dinafară (excesiv de blânzi, de îngăduitori, de darnici, de sinceri, de încrezători). Poate că acesta e unul dintre motivele pentru care recuperările „căzuților” sunt lente…

Vezi articol original 2.268 de cuvinte mai mult

It’s time to ask Stuart Ramsay himself some investigative questions

Inchirieri de idei

Dear Mr. Ramsay,

You tweeted yesterday that Romanian journalists asking questions about your “arms dealers in Romania” story should stop, for fear of being ridiculous.

Well, I think we can be brave enough to overcome that fear. After all, we’re surrounded by gangs of dangerous arms smugglers, aren’t we?

Now seriously, most of us believe (being taught, among others, by British trainers) in fair and accurate reporting. We believe in facts and in correcting errors. So I’m taking my chances.

First of all, here are the facts, as we “trolls” – your words – can see them, from a journalistic perspective in Romania:

2It looks like you faked a story. Or you were fooled by a bunch of bad actors.

But more than that, you seem to have targeted your story specifically to blame Romania. From the very beginning.

Also, I believe that you tried your best, as if your job depended…

Vezi articol original 957 de cuvinte mai mult