Natura fundamentală a comunicării Evangheliei

„În pregătirea pentru invazia din 2003 a Irakului, armata Statelor Unite a efectuat cea mai masivă și mai costisitoare simulare de război din istorie“, povestește Dr. Hershael York.

„Necesitatea de a examina inovațiile și legăturile tehnologice dintre diversele ramuri ale armatei a determinat Pentagonul să-l implice și pe Generalul Paul Van Riper. Fost președinte al Universității Marine Corps, aceasta nu era cadru activ în acel moment. A acceptat însă să comande în acest exercițiu forțele „inamice”.

Rezultatele au fost istorice și catastrofale. Înfrângerea virtuală pe care a suferit-o armata americană din pricina lui Paul Van Riper a fost echivalentul a pierderii a 20.000 de militari într-o singură zi, devenind subiectul multor articole, cărți și documentare.

În timp ce Pentagonul s-a bazat pe tehnologii avansate, Van Riper s-a angajat într-un război de tipul primului război mondial pentru a comunica în afara rețelei prin care putea fi detectat cât și alte metode neprevăzute.

Într-un interviu, Van Riper a susținut că natura războiului este imutabilă. ‘Tehnologia poate schimba modul de desfășurare al războiului’, a susținut el, ‘dar în realitate, natura sa fundamentală nu s-a schimbat, nu se va schimba și de fapt, nu se poate schimba. Ceea ce se schimbă și este mereu schimbător, este caracterul și forma războiului, iar tehnologia influențează acel caracter și formă. Trebuie să înțelegem asta și să fim atenți, dar nu asta este ceea ce ar trebui să ne conducă.’

Putem învăța multe din analiza generalului. Tehnologiile și inovațiile au schimbat felul în care ne prezentăm mesajul, felul în care decurge predica, programul din Biserica etc.

Cine știe ce forme noi vom mai vedea în generația noastră.

Cu toate acestea, ar fi o prostie și o nebunie să abandonezi simplitatea mandatului biblic al predicării Cuvântului de dragul îmbrățișării noilor tehnologii. Natura fundamentală a comunicării Evangheliei nu s-a schimbat, nu se va schimba, și de fapt, nu se poate schimba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s