Arta de a ne îngriji personal de ceilalți

În cartea sa „Who Cares?“, David Schwartz descrie un incident în care o femeie era pe cale să sară de pe un pod de pe râul Susquehanna.

În spatele ei, traficul aglomerat se îndrepta spre casă. Un bărbat însă a văzut ce se întâmpla de la fereastra biroului din apropiere. A intrat în acțiune, a luat telefonul și a început să formeze 911.

Ar fi posibil ca poliția, ambulanța sau echipele de intervenție să ajungă acolo la timp? În timp ce apela, a văzut un autobuz de călători ce traversa podul. Autobuzul conducea încet de-a lungul benzii. Când autobuzul s-a apropiat de femeie, ușa s-a deschis iar șoferul, într-o mișcare continuă, s-a aplecat din ușa deschisă, a apucat brațul femeii din spate și a tras-o înapoi în autobuz.

Omul din birou s-a întrebat: “Șoferul de autobuz nu a semnalat un ofițer de poliție. Nu a apelat la 911. El a apucat pur și simplu femeia și a salvat-o. În schimb, eu am apelat. De ce? De ce nu am dat fuga peste stradă și nu am făcut același lucru?“

Într-o lume complexă și adesea impersonală, am ajuns să ne bazăm pe sisteme și instituții pentru a face fapte ce altădată se petreceau în mod spontan, informal și personal. Am pierdut arta de a ne îngriji personal de ceilalți.

Advertisements

One thought on “Arta de a ne îngriji personal de ceilalți

  1. Pingback: Marius Zărnescu – Top Articole (01.09.2017) | RoEvanghelica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s