ADN-ul Bisericii

„În natură există un arbust, Hortensia, Hydrangea macrophylla. Dacă luați sămânța acestui arbust și o plantați în solul din Indiana, Statele Unite, acesta va produce flori roz când va înflori. Dar dacă luați aceeași sămânță și o plantați în solul Braziliei sau Poloniei, va produce flori albastre. Chiar mai interesant, dacă luați aceeași sămânță și o plantați într-un alt tip de sol, aceasta va produce flori purpurii“, exemplifică Frank Viola în cartea sa, „Reimaginarea bisericii“.

„Hydrangea macrophylla, cu toate acestea, nu va produce niciodată spini sau ciulini. Nu va avea niciodată portocale sau mere. Și nu va crește niciodată mai înalt decât un pin. De ce? Deoarece aceste caracteristici nu se află în ADN-ul seminței. În același mod, Biserica lui Isus Hristos – plantată corespunzător și lăsată pe cont propriu fără control uman și intervenție instituțională – va produce anumite trăsături în virtutea ADN-ului său. Ca și în cazul hortensiei, Biserica poate să pară diferită de la o cultură la alta, dar va avea aceeași expresie de bază ori de câte ori i se permite să înflorească.“

Ce bucurie să vezi Biserica înflorind și aducând în lume frumusețea și mireasma lui Hristos.

Dacă nu o face este pentru că noi îi inhibăm și nu îi permitem să crească și să înflorească, falimentând în a ne lăsa folosiți si modelați de Duhul lui Hristos și căutând mai degrabă poziții, control, autoritate peste alții, satisfacerea poftelor și a propriei voințe etc. etc. etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s