FĂ-ŢI PATUL

“MAKE YOUR BED” (FĂ-ŢI PATUL), o cărticică despre care am auzit azi pe BBC2. Discursul motivaţional transformat în carte al amiralului William McRaven.

Pleacă de la ideea că un act simplu, precum făcutul patului dimineaţa, poate declanșa un lanţ de evenimente transformatoare. Dacă vrei să schimbi lumea, sau dacă vrei să devii mai bun, începe prin a-ţi face patul. Interesant.

Cred că obiceiurile nobile, deciziile pozitive, hotărârile bune exersate zi de zi pot duce la propria transformare și la transformarea…lumii.

🙂

Un exemplu extraordinar îl reprezintă zborul/aterizarea unui avion ce a plecat din New York în Ianuarie 2009. Avionul și-a luat zborul de pe aeroportul LaGuardia și imediat a intrat într-un stol de gâște.

Pilotul, Chesley Sullenberger III a luat câteva decizii fulger, zeci de manevre de zbor complexe, avionul aterizând în siguranță în râul Houdson. Da, intervenţia miraculoasă a lui Dumnezeu, cum a fost numit evenimentul dar și treizeci de ani de pilotat avioane, precum si mulţi alții ca instructor pentru alți piloți.

Un caracter format în timp, toate acele decizii complexe și acțiuni făcând parte din el. Erau în natura sa.

Prin exersare conștientă, zi de zi, a lucrurilor bune, de sus, iată felul în care îţi poți construi “your future self”, cum spun englezii. Sinele viitor. Caracterul frumos, extraordinar, cristic, ce are potențialul de a transforma… lumea.

Recomand și filmul 🙂

2015-08-13-1439432866-2130767-MakeYourBed

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s