Gardurile bune fac vecini buni?

​În “Mending Wall”, “Reparând zidul” de Robert Frost, un important poem din literatura americană, sunt descriși doi vecini ce repară zidul de piatră dintre proprietățile lor. Se discută despre importanța zidurilor și a gardurilor, vecinul repetând o vorbă veche, ”good fences make good neighbours”(gardurile bune fac vecini buni).

Nu au un motiv real să-l repare. Sunt vecini buni deja. Lucrează împreună. Nu s-au deranjat și nu se deranjează și totuși repară gardul.

Și noi ridicăm ziduri și garduri, cu motivații clare sau nu. Uneori din inerție. Garduri înalte sunt peste tot în jurul nostru. O lume divizată între noi și Celălalt.

Dumnezeu nu face asta însă. El a dărâmat zidul ridicat de noi. Zidul dintre noi și El. L-a dărâmat Hristos Isus. Și te cheamă să faci la fel în relația cu vecinul tău.

Acolo unde noi separăm între cei buni și cei răi, neprihăniți și păcătoși, cei din gașcă și cei din afara ei, Dumnezeu vede doar o umanitate ce are o disperată nevoie de El și de îndurarea Sa.

Pentru că dragostea nu înalță ziduri, ci e precum ploaia care cade și peste unul și peste celălalt. Este precum soarele ce ne încălzește pe toți. Iar vecinul tău nu va putea înțelege această dragoste a lui Dumnezeu dacă tu îl privești de după gard.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s