Așteaptă deci

Când Neemia a primit veștile teribile din Iuda, acesta a început să stea înaintea Domnului pentru popor. A postit, s-a rugat și a plâns multe zile pentru această situație. Multe luni, de fapt.
Această așteptare nu este ușoară. Nu este ușor pentru că noi ne grăbim întotdeauna. Ne grăbim să acționăm, să rezolvăm, să intervenim imediat. Însă așteptarea nu presupune inactivitate ci o îndreptare a atenției înspre Dumnezeu, în primul rând. Un efort spiritual de a căuta călăuzirea Sa și de a nu acționa după impulsuri de moment.

Înainte să facă ceva în Hristos, chiar și ucenicilor li s-a poruncit să aștepte, să aibă răbdare. Asteptarea nu înseamnă că Dumnezeu te-a abandonat. Este posibil ca Dumnezeu să te pregătească în acest timp.

După luni de așteptare, Dumnezeu a oferit oportunitatea lui Neemia să-L slujească în proiectul reconstruirii zidurilor Ierusalimului.

Așteaptă deci. Ai răbdare! Privește la nevoile din jurul tău sau din alte părți ale lumii. Fii sensibil și deschis pentru ca la vremea Lui, Dumnezeu să te folosească.

Și ce onoare îți face Dumnezeu să fii parte a lucrării Sale pe acest pământ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s