Așteaptă deci

Când Neemia a primit veștile teribile din Iuda, acesta a început să stea înaintea Domnului pentru popor. A postit, s-a rugat și a plâns multe zile pentru această situație. Multe luni, de fapt.
Această așteptare nu este ușoară. Nu este ușor pentru că noi ne grăbim întotdeauna. Ne grăbim să acționăm, să rezolvăm, să intervenim imediat. Însă așteptarea nu presupune inactivitate ci o îndreptare a atenției înspre Dumnezeu, în primul rând. Un efort spiritual de a căuta călăuzirea Sa și de a nu acționa după impulsuri de moment.

Înainte să facă ceva în Hristos, chiar și ucenicilor li s-a poruncit să aștepte, să aibă răbdare. Asteptarea nu înseamnă că Dumnezeu te-a abandonat. Este posibil ca Dumnezeu să te pregătească în acest timp.

După luni de așteptare, Dumnezeu a oferit oportunitatea lui Neemia să-L slujească în proiectul reconstruirii zidurilor Ierusalimului.

Așteaptă deci. Ai răbdare! Privește la nevoile din jurul tău sau din alte părți ale lumii. Fii sensibil și deschis pentru ca la vremea Lui, Dumnezeu să te folosească.

Și ce onoare îți face Dumnezeu să fii parte a lucrării Sale pe acest pământ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s