Antrenorul părinților cu Mirela Retegan

​Un timp superb cu Mirela Retegan. Un om deosebit. Mulțumim pentru vulnerabilitatea și deschiderea ta.
Din notițele mele de tătic:

“Unele mămici nu au încredere în partenerii de viață, în tații propiilor lor copii. Le este frica să îi lase pe prunci doar cu tații lor. Că nu se pot descurca, că dau foc la casă etc. Însă eu văd părinții precum echipa din chirurgie. Prima mână, mama. Și cealaltă, tata, care este întotdeauna acolo. Nu există motive serioase pentru a nu avea încredere în tătici.“
“Orice copil va prefer un tătic care se strâmbă decât un joc pe telefon. Nu vă întrebați ce fac copiii voștri pe telefon, ci ce faceti voi cât timp ei sunt pe telefon. Cu ce vă ocupați în acest timp? Nu ne cere nimeni imposibilul. Ideea este însă să devenim conștienți iar acest lucru presupune un efort.“
“Noi vrem să părem foarte importanți, mai ales în ochii copiilor. Predicăm de multe ori toate lucrurile pe care nu le facem.”
“Copiii văd tot ceea ce aud. Inventați povești. Nu este dificil, iar ei au nevoie de povești. Ei își creează propriile versiuni ale poveștilor. Ei le vizualizează. Iar când te joci, și-ți destăinuie anumite lucruri, trebuie să accepți anumite convenții. Regula este că nu există reguli în joacă. Nu reluați în viața reală ce comunicați în joc. Dacă vreți să aflați mai mult, jucați-vă mai mult. Prin joacă poți să-ți cunoști copilul.”
“De multe ori când le solicităm atenția, trebuie să reținem că ei nu o pot disimula. De aceea când le ceri atenția, trebuie să o suștii. Dar să o susții cu ceva ce este important pentru ei, nu pentru tine.”
“Recomandare de film: Room, 2015; La vita è bella, 1997; Nu contează contextul în care te găsești. Poate fi extrem de dificil. Contează însă mai degrabă ce le povestim copiilor în orice context din viața noastră.”
“In spatele unui COPIL LUMINA este un PARINTE SOARE“
Multumim Veronica Costache & Alina Asteraki pentru organizare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s