Mii de biserici riscă să se închidă în Marea Britanie

Church-of-England-Main_article_imageMii biserici din Marea Britanie sunt supuse riscului de a se închide datorită pierderii membrilor congregațiilor și pentru că nu-și pot permite costurile reparațiilor, precizează cei de la Premier Christian Radio.

O campanie specială, Save Our Spires (Salveaza clopotnițele noastre) a fost lansată pentru a proteja 40 din cele mai rău afectate turle, afirmând că în Anglia, datori problemelor structurale, sunt în jur de 16.000 de biserici predispuse închiderii.

Problema afectează atât serviciile de închinare cât și întâlnirile comunității locale, potrivit The Sunday Express.

Eddie Tulasiewicz, de la National Churches Trust afirmă că ar trebui să ne pese de biserici, pentru că ele sunt parte din istoria noastră. Multe din ele sunt muzee vii, vechi de secole și poți învața atât de mult din ce s-a petrecut în acele timpuri, tocmai de la biserici.”

Cu siguranța, nar fi acestă problemă în Marea Britanie dacă ar fi destui creștini practicanți în țara asta. Însă numărul acestora continuă să scadă, clădirile închise fiind o consecință vizibilă a realității spirituale.

Multe biserici din UK se închid din considerentele menționate mai sus. Multe din ele nu-și permit să plătească un slujitor, aceștia trebuind să lucreze part time pentru a-și rotunji veniturile. Cu atât mai mult, nu-și permit costurile mari de întreținere.

Majoritatea bisericilor evanghelice romanești din UK dar și alte grupuri ale comunităților de aici, grădinițe, companii locale etc. le închiriază săptămânal. Fără această contribuție, mult mai multe clădiri ale bisericilor locale s-ar fi închis de mult.

5 gânduri despre „Mii de biserici riscă să se închidă în Marea Britanie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s