De ce am părăsit Biserica Mormonilor pentru a-L urma pe Isus

image

Lynn K Wilder a slujit în Utah, în templul Mormonilor, ca profesoară a Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă). Ea explică ce a determinat-o să părăsească această sectă.

În timpul celor 30 de ani ca mormon,  am crezut sincer că “experiențele spirituale mistice” mă aliniază cu Tatăl meu ceresc, Isus și Duhul Sfânt (am crezut în trei dumnezei separați, însă nu în Trinitate), în Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.
Când un patriarh și-a pus mâinile pe capul meu să-mi dea o binecuvântare, potrivit ritualului iudaic, am simțit un fel de curent electric prin trupul meu. Am fost de multe ori copleșită de emoții slujind ca lucrător ordinat în templul din Chicago sau ca profesoară la institutul ce dă direcția în educația Bisericii, Brigham Young University. Am depus mărturie că Joseph Smith a restaurat “singura biserică vie și adevărată”
În mod sincer, m-am încrezut în sentimentele ce au venit din aceste experiențe, fără sa-mi dau seama că ele ar putea fi falsificate; înrădăcinate în ceea ce Biblia numește “un alt Isus” care învață “o altă Evanghelie”. Astăzi,  nu mă mai încred doar în sentimente sau în căutări ale vizitelor spiritelor în templu ca măsurile potrivite pentru a testa adevărul. Trebuie să îți folosești creierul și să citești Biblia.

Full article Here

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s