De ce am părăsit Biserica Mormonilor pentru a-L urma pe Isus

image

Lynn K Wilder a slujit în Utah, în templul Mormonilor, ca profesoară a Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă). Ea explică ce a determinat-o să părăsească această sectă.

În timpul celor 30 de ani ca mormon,  am crezut sincer că „experiențele spirituale mistice” mă aliniază cu Tatăl meu ceresc, Isus și Duhul Sfânt (am crezut în trei dumnezei separați, însă nu în Trinitate), în Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.
Când un patriarh și-a pus mâinile pe capul meu să-mi dea o binecuvântare, potrivit ritualului iudaic, am simțit un fel de curent electric prin trupul meu. Am fost de multe ori copleșită de emoții slujind ca lucrător ordinat în templul din Chicago sau ca profesoară la institutul ce dă direcția în educația Bisericii, Brigham Young University. Am depus mărturie că Joseph Smith a restaurat „singura biserică vie și adevărată”
În mod sincer, m-am încrezut în sentimentele ce au venit din aceste experiențe, fără sa-mi dau seama că ele ar putea fi falsificate; înrădăcinate în ceea ce Biblia numește „un alt Isus” care învață „o altă Evanghelie”. Astăzi,  nu mă mai încred doar în sentimente sau în căutări ale vizitelor spiritelor în templu ca măsurile potrivite pentru a testa adevărul. Trebuie să îți folosești creierul și să citești Biblia.

Full article Here

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s