Reîntoarcerea cărții “Îmblânzirea tigrului” (Articol tradus)

M-a întristat să aud cu ceva vreme în urmă că un alt om mare al lui Dumnezeu a căzut. Tony Anthony, autor al cărții Îmblânzirea tigrului. Mă rog, că slujirea, implicit povestea sa, a fost tot timpul o mare minciună. Nu m-am așteptat însă să se încăpățâneze să rămână în picioare, să continue să predice, deși sunt atâtea evidențe ce demască falsul din spatele slujirii sale. De fapt, oamenii de genul ăsta continuă să facă ceea ce fac, pentru că cererea este mare. Are audiență, în ciuda faptului că toate evidențele îl descalifică.

Are un mare public chiar și în România, deși aveam impresia ca frații mei sunt mult mai alerți în aceste chestiuni.

Tony are succes în ceea ce face. Clar. Sunt oameni care l-au cunoscut pe Hristos prin el. Și da, este posibil. În suveranitatea și dragostea Sa, Dumnezeu poate atrage la Sine oameni chiar și printr-un astfel de om. Poate vorbi El printr-un măgar, darămite prin cineva care se joacă cu cuvintele zi de zi.

Este adevărat și faptul că pe oameni poate că putem să-i prostim, însă o slujire cladită pe minciună, nu va trece testul Adevărului în ziua aceea.

Cuvintele Mântuitorului sunt la fel de valabile si astăzi:

Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‘Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău? Atunci, le voi spune curat: ‘Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.’ Matei 7: 22,23

Sper că articoul de mai jos, tradus integral de pe website-ul PREMIER CHRISTIAN RADIO să vă fie folositor și să inceapă, de ce nu, o dezbatere despre lucrarea și activitățile acestui individ. Sunt oameni mult mai competenți, cu mult mai mult timp de reflecție și gândire ca mine, ce pot observa mult mai bine acest fenomen, similar ce-i drept, cu recentul caz Titel Maghiar. Dumnezeu să se îndure de noi și tot El să aibă milă și de Tony Anthony.

tonyanthonyblog_article_image (2)

Reîntoarcerea cărții “Îmblânzirea tigrului”

By: Sam Hailes | Jul 2015

„Îmblânzirea tigrului” a fost o senzație editorială – vânzându-se în toată lumea în mai mult de un milion de exemplare, de la publicarea din 2004.

Tony a petrecut timp în China, a devenit campion Kung Fu și a lucrat ca gardă de corp. Eu, precum mii de alții, am citit cartea și nu am avut vreun motiv să pun la îndoială vreuna din aceste afirmații așa cum nu am avut vreun motiv să mă îndoiesc de mărturia întoarcerii sale la Hristos.

Însă, în timp ce eu îl credeam pe Tony, alții aveau dubii serioase.

Se presupune a fi bazată pe evenimente din viața realăînsă descrierile luptelor și antrenamentele kung fu sunt direct dintr-un film ieftin…’ spune un critic pe Amazon, încă din 2005.

Un cor crescător de obiecții și întrebări ce a înconjurat autenticitatea mărturiei lui Tony a dus într-un final la o investigație majoră în 2013. O comisie independentă înființată de organizația lui Tony, Avanti, după discuții cu Alianța Evanghelică a concluzionat că “largi secțiuni din carte…care pretind că spun povestea adevărată a vieții lui Tony Anthony, de fapt nu o fac”.

După această concluzie condamnatoare, ediția originală a cărții (publicată de Authentic Media) a fost retrasă. Însă Tony a continuat să lucreze ca evanghelist și acum și-a republicat povestea cu editura RoperPenberthy ( AICI).

După ce am petrecut ultimele 48 de ore reamintindu-mi ce s-a întâmplat acum doi ani, și vorbind cu câțiva actori principali ( inclusiv cu Tony – AICI), se pare că puțin s-a schimbat. Acuzatorii lui Tony nu au făcut un pas în spate. Unii dintre ei par că au făcut un pas înainte în atacurile lor. De asemenea, nici Tony nu s-a schimbat. Rămâne fidel poveștii sale.

Deși câteva evenimente s-au îndreptat și corectat în ediția revizuită a cărții, în mare aceasta rămâne neschimbată. Există o exonerare a răspunderii în noua carte care afirmă, “..unele scene au fost dramatizate cu dialog și detaliu autentic, deși nu în mod necesar actual…” Este în regulă, însă coperta o numește totuși “poveste adevărată”.

În orice circumstanță, exonerarea răspunderii nu răspunde celor mai mari și importante acuzații. A câștigat Tony turnee Kung Fu sau nu a câștigat. A locuit în China pe când era copil, sau a mers la o școală în Nordul Londrei.

Care din ele?

Membrii comisiei de investigație din 2013 a concluzionat faptul că Tony nu a fost implicat vreodată în Kung Fu, nu a locuit vreodată în China și nu a lucrat vreodată ca gardă de corp. (Toate cele trei obiecții apar atât în ediția originală cât și în cea revizuită a cărțiiÎmblânzirea tigrului”.

Deși raportul complet al comisiei nu a fost făcut public, președintele comisiei, John Langlois a publicat (AICI) propriul raport detaliat. Documentul arată că în 2001, atunci când Tony a fost condamnat pentru că a împiedicat înfăptuirea justiției, judecătorul a afirmat ca îl consideră pe Tony drept “ un individ nesincer și manipulator”.

Tony își directionează criticile pe – forthesakeofthegospel.co.uk  un website destinat să îl apere pe evanghelist. Însă materialul de acolo trebuie să continue încă să-i convingă pe membrii comisiei independente, pe jurnaliștii care au relatat prima oară povestea sau, într-adevăr pe mulți dintre creștinii ce au urmărit această poveste.

Acum doi ani, imediat după concluziile comisiei, Premier Christianity a prezis(AICI) ca Tony „va continua să lucreze ca evanghelist și își va declara inocența”. Exact asta s-a întâmplat.

Organizația lui Tony, Avanti, s-a închis imediat după investigația din 2013. Însă o alta, The Great Commission Society, se pare că a apărut în locul ei. Tony spune că noul grup nu are legături cu Avanti și că are sute de evangheliști în peste 30 de țări. Este website-ul(AICI) neterminat și marele număr de 5 urmăritori pe Twitter (AICI), o evidență a faptului că această afirmație este în cel mai bun caz o exagerare și în cel mai rău caz, complet neadevărată? Faptul că organizația este înregistrată cu Companies House la o adresă rezidențială dintr-o stradă liniștită din West Lothian, nu ajută la susținerea afirmației că societatea “echipează sute”.

Cel mai trist aspect din acest caz este că nu pot fi câștigători. Ori comisia susținută de Alianta Evanghelică a făcut o mare greșeală și Tony este victima unei erori grave a justiţiei sau acest evanghelist care pretinde că a câștigat multe suflete pentru Hristos este un mincinos patologic. Nici o parte nu e dispusă să cedeze. Ambele părți au prea mult de pierdut.

Și datorită acestui fapt, povestea se pare că încă v-a mai derula ceva timp…

Click here to read today’s news story ‘Tony Anthony: „I will not be silenced”’ which features interviews with key players in this story, including Tony Anthony. 

Click here to read Premier Christianity’s feature article from 2012 ‘Shaming the Tiger’

To receive a free copy of Premier Christianity magazine click here

2 gânduri despre „Reîntoarcerea cărții “Îmblânzirea tigrului” (Articol tradus)

  1. Cipriotul asta s-a imbogatzit cu minciunile lui. Doar cei lesne crezatori o sa-i cumpere cartea lui.Ma rog ca fratzii romani sa fie mai intelepti si sa nu creada orice si pe oricine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s