Domnul să ne fie răsplata!

walter#2, 1/3/70, 12:35 PM,  8C, 7704x10771 (838+606), 150%, paintings,  1/10 s, R72.3, G61.8, B75.5
walter#2, 1/3/70, 12:35 PM, 8C, 7704×10771 (838+606), 150%, paintings, 1/10 s, R72.3, G61.8, B75.5

Vă mai aduceți aminte de episodul cu Maria și Marta în care Domnul Hristos lămurește clar, fără urmă de îndoială, pentru totdeauna, care ar trebui să fie cea mai mare preocupare în viața noastră de credință? Acum, știu că Maria trebuie să fie exemplul nostru și nu Marta. Însă când citești pasajul ăsta ai impresia că Isus nu prea știe ce vorbește. Adică, cineva trebuie să facă lucrurile, nu-i așa? Cineva trebuie să pună umărul, să ia mopul în mână, să miște lucrurile, nu? Nu putem asculta predici toata ziua nu-i așa? Copiii au nevoie de tine, soția ta, soțul tău are nevoie de tine, compania ta, prietenii. Totul și toți îți solicită atenția. Nu poți sta închis în cămăruța ta toata ziuă.

Și apoi Marta face lucruri foarte faine. Nu e ca și cum ar sta pe Facebook toată ziua uitându-se la clipuri cu pisici, cățeluși și animalute drăguțe cum se joacă, pe telefon toată ziua, pe jocuri, filme. Nu. Ea slujea. Și avem nevoie de slujitori. Oameni care să pună masa, să strângă masa, să dea cu aspiratorul, sa se implice, să meargă în misiune. Avem nevoie de astfel de oameni. Însă văzând-o pe Maria, Marta vine repede repede. Parcă o vezi, se aproprie de Isus, aproape că îl cearta pe Isus. Doamne nu-ți pasă…! Zi-i dar acestei leneșe să mă ajute!

Sigur Isus mă va susține, poate că își zice ea. Dar nu o face și îi rostește numele. Marta, Marta…

Pare ca Isus e supărat, însă cred ca avea și o doză mare de blandete în mustrarea Sa. In Ioan 11:5 ni se spune ca Isus o iubea pe Marta si pe sora ei si pe Lazar. Isus iubea familia asta.

Pentru multe lucruri te îngrijorezi și te frămânți tu, dar un singur lucru trebuie. Maria și-a ales partea cea bună care nu i se va lua. Munca ta nu e greșită, însă nu este cel mai bun lucru.

Singurul lucru care trebuie este să stai în prezența lui Dumnezeu, să cunoști, să cauți să cunoști pe Dumnezeu, Dumnezeul acela care va veni la tine ca ploaia, ca ploaia de primavară care udă pământul. Osea 6:3

Acum Dumnezeu nu așteaptă de la tine să faci asta toată ziua. Este nevoie de o legătură permanentă cu El prin Duhul Sfânt pe parcursul zilei, însă fizic nu-ți cere Dumnezeu să te închizi în camăruța ta și să nu mai ieși de acolo. Insă exemplul ăsta te trezește la ceea ce Isus dorește să se întâmple în viața ta. Care ar trebui să fie prioritatea ta cea mai mare, partea cea bună, singurul lucru care TREBUIE în viața ta cu Dumnezeu.

Poate cuvântul cheie aici e cuvântul IMPARȚIT. Marta era ÎMPĂRȚITĂ CU MULTĂ SLUJIRE. Multe lucruri care au dat naștere îngrijorării, tulburării.

Nu face nimic greșit, însă e atât de ocupată, împărțită să-L slujeasca pe Isus încât nu are timp de El. Nu vă suna familiar asta? Ne facem un dumnezeu din lucrarea pentru Dumnezeu și treptat îți dai seama ca nu ne mai închinăm adevăratului nostru Domn și Mântuitor, ci lucrării mâinilor noastre. Și măcar de am fi împărțiți în slujirea lui Isus, însă ne irosim vremea pe nimicuri de cele mai multe ori.

Dumnezeu nu este interesat atât de mult de cât faci pentru El, cât este de interesat de tine și de inima ta. Dar noi ne îngropăm în activități iar sub masca asta a activismului pentru Dumnezeu ne ascundem de fața lui Dumnezeu. Ne înselăm singuri. Sau poate avem impresia că îl impresionam pe Dumnezeu cu jerfele noastre și El ne va trece cu vederea păcatul, nevegherea, lipsa din inima noastră?

Ați remarcat ce se întâmplă înainte de Luca 10, înainte de întâmplarea cu Maria și Marta?

Isus își trimite ucenicii în misiune. Ei vindecă bolnavii, scot dracii și predică evanghelia. Au avut succes, atât de mult încât Isus spune că a văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer. Apoi pilda Bunului Samaritean, omul care arată milă unui strain, își iubeste aproapele și se cheltuie pentru binele altuia.

Vezi unde pune Luca întâmplarea cu Maria și Marta?

Nu-i un accident. Dacă vindecăm pe cei bolnavi, scoatem dracii, predicăm evanghelia, arătăm milă, cheltuim în Uganda, Craiova, investim la orfelinate și nu stăm la picioarele Domnului Isus, am scapat din vedere ceea ce conteaza cu adevărat.

Suntem chemați să intrăm în cămăruța noastră și de acolo să ne luăm răsplata. Nu aprecierile oamenilor, laudele lor, ci Dumnezeu Însuși, lauda Sa. Ce răsplată mai mare poți să ai decât pe Dumnezeul universului, care vine la tine și umple cămăruța aia a ta. Pentru că asta se întâmplă nd aștepți în prezența Lui. Am uneori momente în care prezența lui Dumnezeu umple cabina macaralei în care lucrez. Momente în care nu mai pot stăpâni din plâns. Uneori de bucurie, alteori datorită păcatului nenorocit din viața mea.

Aș vrea să te întreb. Dacă cineva te-ar înregistra o săptămână și apoi ar pune înregistarea asta unui grup de oameni, care ar fi “partea cea bună”, lucrul pe care trebuie să-L faci. Care e lucrul pe care e musai să-l faci zilnic. Să mergi la sală, săți cureți casa, verifici emailul, Facebook, să vezi serialul?

Sunt lucruri ce trebuie făcute, altele de care trebuie să ne pocăim pentru că le facem, însă putem spune noi că stăm la picioarele lui Isus, investind în cel mai bun lucru în care poți investi, în cunoasterea lui Dumnezeu, în cunoașterea lui Isus și a cuvintelor Sale, partea care nu ni se va lua?

Poate spunem că nu avem cămăruță. Locuim în diaspora. Stăm cu alții. Este greu să ai un loc unde să te retragi și să stai cu Domnul. Tu și El, în tăcere.

Nu cred asta. Am citit despre o mamă cu mulți copii, săraci ce locuiau toți întro cămăruță sau doua. N-aveau loc. Aglomerație. Însă când mama își punea șortul pe cap, se facea liniște iar copiii știau că mama vorbește cu Dumnezeu.

Sunt soluții dacă vrei să le găsești. Te îndemn dar, oprește-te din viața ta împărțită și făți timp săți cunoști Mântuitorul. El oricum este mai interesat de inima ta decât de lucrurile pe care poți să le faci pentru El. Domnul să ne binecuvânteze iar El să ne fie răsplata.

Un gând despre „Domnul să ne fie răsplata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s