Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul!

Osea 6 3Os Guiness, îl menționează în cartea Sa, Chemarea Ta, pe Arthur F Burns, fost președinte al Rezervei Federale a Statelor Unite și Ambasador în Germania de Vest, un om de o solemnitate considerabilă. De o înălțime medie, distins, a fost consilierul economic a numerosi președinți, de la Dwight D. Eisenhower la Ronald Reagan. Când vorbea, avea greutate și Washington-ul asculta.

Dar Arthur Burns era evreu, așa că atunci când a început să participe la un grup neoficial de rugăciune și părtășie de la Casa Albă, în anul 1970, i s-a acordat un respect special. De fapt, nimeni din grup nu știa cum să îl implice, așa că, săptămână după săptămână, când diverși oameni încheiau pe rând întâlnirea de rugăciune, se sărea peste Burns, dintr-un amestec de respect și reticență.

Într-una din săptămâni însă, grupul era condus de un nou venit, care nu cunoștea statutul neobișnuit al lui Burns. La finalul întâlnirii nou venitul s-a întors spre Burns și l-a rugat să încheie cu rugăciune. Câțiva veterani priveau unii la alții cu surprindere așteptând să vadă ce se va întampla. Dar, fără să piardă o clipa, Burns s-a rugat:

Doamne, Te rog să-i ajuti pe evrei să-L cunoasca pe Isus Hristos. Te rog să-i ajuti pe musulmani să-L cunoască pe Isus Hristos. În cele din urmă, Doamne, te rog să-i ajuți pe creștini să-L cunoască pe Isus Hristos. Amin,

Rugăciunea Sa a devenit legendară la Washington.

Si așa este. Din păcate majoritatea creștinilor nu-L cunosc pe Isus Hristos. Pentru că nu este suficient să știi lucruri despre Isus, să-L cunoști pe Isus în felul lumii, după cum spune Apostolul Pavel. Ci suntem chemați să-L cunoaștem într-un mod pe cât se poate de intim, personal, autentic.

Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi. Filipeni 3:1-13

Cel mai mare dezastru pentru creștinismul de astăzi, chiar și crestinismul nostru romanesc din diaspora, nu este societatea seculară în care ne aflam, legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, ci sunt creștinii care nu-L cunosc pe Isus Hristos, o Biserică care nu-L mai cunoaște pe Isus.

Suntem mai implicați decât oricând în treburile cetății, în societate, cultură, educație și totuși unde este viața? Unde este transformarea?

Putem foarte ușor să fim cu totul implicați în slujirea lui Dumnezeu și pe nesimtite să ne facem un dumnezeu din lucrarea pentru Dumnezeu. În cartea Sa, Experiencing God, Henry Blackaby menționează un lucru foarte adevarat: Dumnezeu este mai interesat de relație vie cu tine decât este interesat de ce faci pentru El.

Dumnezeu nu este atât de interesat de succesul nostru, de realizările noastre, de performanțele noastre, cât este interesat de noi și inima noastră. Dar noi ne îngropăm în activități iar sub masca asta a activismului pentru Dumnezeu ne ascundem de fața lui Dumnezeu. Ne înșelăm singuri sau poate avem impresia că îl impresionăm pe Dumnezeu cu jerfele noastre și El ne va trece cu vederea păcatul, nevegherea, lipsa din inima noastră.

Golul din inimă nu se umple cu activități pentru Dumnezeu ci numai cu Dumnezeu Însuși, o umplere care se realizează în prezenta Lui.

Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El Se iveşte ca zorile dimineţii şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară, care udă pământul! Osea 6:3

Un gând despre „Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s