O poveste adevărată despre un păstor din Nordul Londrei

În Croydon duminică, Revd. Bill McIlroy ne-a relatat o poveste extraordinară. Sper să ai răbdarea să o citești. Rar se întâmplă să aplauzi după o ilustrație însă cei ce am fost acolo nu ne-am putut reține mirarea.

Luca 6:38 Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.

O poveste din secolul trecut cu un pastor din Nordul Londrei. Omul s-a căsătorit, mai apoi a fost chemat de o biserică ca pastor. Biserica avea și casă pastorală și s-au mutat acolo. În timp ce slujeau, o femeie a început să frecventeze serviciile bisericii. Era în nevoie, cu multe probleme. Lua droguri, încercase de nenumărate ori săși ia viața. Pastorul a încercat de nenumarate ori să o ajute însă fără nici un rezultat. Mereu avea gânduri sinucigașe. Într-o zi a văzut-o sprijinindu-se de gardul bisericii. În ziua aia a luat-o în casa sa. A fost bolnavă 6 săptămâni și nici nu mânca. A chemat doctorul, a chemat un psiho-terapeut creștin. S-au rugat pentru ea, i-au fost alături și în final a ajuns să locuiască cu ei. A considerat-o ca pe fiica lor. Mai apoi pastorul a avut un băiețel și o fetiță însă au locuit împreună. A ajuns să stea la ei 11 ani.

După 11 ani au încurajat-o și i-au spus că este vremea ca ea să se încreadă în Dumnezeu și să încerce să fie pe picioarele ei. A găsit un apartament și a locuit acolo pentru mulți ani.

După mulți ani, pastorul urma să se retragă din pastorală, să se pensioneze, așa că au început să fie îngrijorați de locul unde vor locui. Ar fi vrut să ia o casă în rate așa că au mers la o societate de unde puteau lua împrumut însă au fost respinși. Nu se calificau. Aveau peste 60 de ani și nu-și permiteau să plătească ratele la o casă. Îngrijorarea i-a cuprins și mai mult.

Femeia aceea auzind despre problema pastorului și a familiei sale, a mers la un avocat și i-a spus acestuia că dorește să dea casuța pe care o cumrase între timp pastorului. Inițial a fost refuzată de avocat, însă pentru că insista a acceptat să facă transferul. Condiția ar fi fost să poata locui și ea acolo, cât va trăi.

Avocatul l-a chemat pe pastor și i-a transmis faptul că doamna respectivă dorește să îi dea casa, pentru că și ei au făcut același lucru când ea avea nevoie. Extraordinar.

Nu-și puteau imagina gestul incredibil și apoi au mers iară la societatea de împrumut, pentru a face cere un împrumut pentru o casă a lor. Și au fost refuzați iară pe motiv că sunt pensionari și că n-au venit. Însă au arătat actele și au confirmat că deja au o casă. În felul ăsta, pentru că aveau casa aceea pe numele lor, au putut să fie acceptați și au putut lua o casă a lor, la bătrânețe.

Dă și pentru că Tal e credincios, ți se va da.

Știu că povestea este adevărată pentru că pastorul acela sunt eu…

…a spus fratele Bill, lăsându-ne pe toți cu gura căscată. Cât de puternică, vie și cât impact poate să aibă experiența personală a umblării cu Dumnezeu. 

2 gânduri despre „O poveste adevărată despre un păstor din Nordul Londrei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s