‘Scrisoare de dragoste’ catre episcopii homosexuali

gay-clergy-main_article_image     O scrisoare de dragoste a cam trecut neobservata weekend-ul asta. Scrisoarea se pare ca vine la o saptamana dupa ce episcopul de Buckingham mentiona ca in Biserica Anglicana s-ar putea ca unul din zece episcopi sa fie homosexual.

Orice crestin sincer, ce crede si se calauzeste dupa Scripturi va observa contradictiile, redefinirile, sucirea termenilor, potrivit intentiei semnatarilor. Initial m-am gandit sa subliniez contradictiile, insa luata per ansamblu toata scrisoarea este o rusine, o dovada a pervertirii valorilor, standardelor pe care Biserica, oricum s-ar numi ea, ar trebui sa le proclame cu autoritate in acest veac murdar. Nu sa le accepte grosolan, pe usa din fata. Termeni ca pocainta, pacat, marturisire etc., par uitati de-un secol. Cel putin.

M-a tulburat numarul mare de sustinatori din atat de multe culori confesionale. Mai ales cand observi ca unii din comunitatea baptista sunt printre ei. Le-am si scris un mesaj la toti slujitorii baptisti din comunitatea noastra. Biserica lui Hristos doarme.

Iata traducerea scrisorii si sustinatorii:

Catre episcopii Bisericii Anglicane,
Suntem anglicani laici si ordinati in Biserica Anglicana si din alte confesiuni ce afirmam public slujirea episcopala in scopul si diversitatea ei.

Recunoastem ca este un cost al acelora care raspund chemarii de a fi episcop. Este adevarat in mod special pentru cei care nu sunt heterosexuali si care si-au pastrat privata orientarea sexuala. Este o presiune crescanda asupra episcopilor homosexuali de a recunoaste asta public. Semnatarii acestei scrisori nu cer o recunoastere publica involuntara a episcopilor.

Scriem insa pentru a asigura pe acesti episcopi care ar putea alege sa-si recunoasca in mod public propria orientare sexuala homosexuala sau bisexuala ca veti primi suportul, rugaciunea si incurajarea noastra.

Din pacate traim intr-o vreme in care cei care sunt onesti cu privire la LGBTI( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender/Transexual and Intersexed) si propria credinta crestina sunt tratati cu ostilitate de o minoritate vocala din interiorul si exteriorul Bisericii.

Nu avem nici o indoiala ca vasta majoritate a Anglicanilor vor intampina si imbratisa pe aceia dintre voi care sunteti homosexuali sau bisexuali si recunoasteti asta public, pentru curajul si convingerea voastra: plangand cu voi durerile trecutului si bucurandu-ne in chemarea lui Dumnezeu de a fi martori ai dragostei transformatoare si a indurarii lui Hristos.
Daca veti iesi in mod public vom fi alaturi de voi.
Ai vostri in Hristos,

(in solidaritate cu aceasta scrisoare si episcopii homosexuali)

Anglicans, Methodists, Romano Catholics,  Church of Scotland, United Reformed Church, Metropolitan Community Church members, Members of Overseas Churches, Members of Jewish communities, Free Churches

Baptisti:

Simon Hall, revive, Leeds; Rev. Stacey Simpson Duke, First Baptist, Ann Arbor, Michigan, USA, Rev. Brian Jones, Practitioner of Practical Theology, Coventry, UK, Rev Dr Ruth Gouldbourne, Bloomsbury Central Baptist Church, London

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s