Bisericile evanghelice din Londra, UK

     La început a fost o singură biserică. Nici macar nu știam că îi spune Betleem. Când am ajuns aici acum câțiva ani știam de… la Nistor. Am aflat după aceea că ăsta era de fapt numele păstorului.

     Apoi au apărut altele. Acum sunt peste douăzeci de biserici evanghelice în Londra. Zilele trecute Londra Evanghelică anunța deschiderea unei noi biserici iar un prieten de-al nostru, Vali, are un proiect asemănător în viitorul apropiat.

     Poate că unii privesc cu ochi sceptici multitudinea de biserici neoprotestante românești din Londra. Ar putea avea impresia că unele sunt născute din ambiții personale, mândrie ori frustrări. Lucrul acesta nu cred că este adevărat.

     Am întâlnit oameni deosebiti aici, slujitori frumoși care se sacrifică și care au renunțat la multe de dragul lui Hristos și nu pot să nu ma bucur de faptul că românii venind în UK au dorit să se închine și să-L slujească pe Dumnezeu întro biserică locală. Alții s-au integrat în biserici englezești și duc împreuna cu ei frumusețea și mărturia creștinismului evanghelic românesc.

     De aceea, o spunem răspicat că nu dorim concurență între biserici în Londra. Nu dorim să pescuim în acvarii, să judecăm performanțele corurilor, ale echipelor de închinare, ale predicatorilor, să ne consideram mai buni decât ceilalți. Nu vrem să ne pierdem în dezbateri interminabile despre doctrină, diferențe ori convingeri personale. Sunt mai multe lucrurile care ne unesc decât sunt cele care ne dezbină.

     Dorim să-L cunoaștem pe Dumnezeu împreună, în diversitate. Să ne îndragostim de Isus și de oamenii Lui. Să ne acceptam, să fim împreună, să ne ajutam în nevoi.

     Mai multe biserici înseamnă tot mai mulți oameni care se implică într-un fel sau altul în împărăția lui Dumnezeu. Și ăsta este un lucru extraordinar! Și pentru că suntem diferiți, provenim din medii și zone diferite, ai șansa să găsești în Londra o biserică relevantă pentru tine în care să te închini și să slujești. Nu vei găsi o biserică perfectă cum nici tu nu ești perfect însă vei găsi comunități vindecătoare, familii sfinte preocupate de mântuirea oamenilor, indivizi răscumpărați prin sângele lui Hristos, frați care se iubesc cu o iubire autentică.

     Dacă locuiești în Londra te îndemn să vizitezi măcar câteva din aceste biserici pentru a simți pulsul comunității evanghelice de aici, stabilește-te în una din ele și roagă-te pentru extinderea Împărăției lui Dumnezeu în acest mare oraș. Fie ca Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui și numărul bisericilor să se înmulțească. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

4 gânduri despre „Bisericile evanghelice din Londra, UK

 1. fain. va asteptam pe la noi. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  Biserica Baptistă “Biruinţa”
  Slough Lane, Kingsbury, Londra.
  NW9 8QG
  Program:
  *Duminică 17.00-19.00 (serviciu divin). Kingsbury.
  *Vineri 19.30-21.00 (studiu biblic & rugăciune). In Watford & Kingsbury.

  http://www.biruinta.co.uk/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s