Dumnezeu nu te obliga. Poti respinge iertarea Sa.

     Dumnezeu doreste sa te ierte. In Isus, El a facut totul pentru ca aceasta sa fie posibila. Insa iertarea trebuie primita si acceptata. J. MacDonald ofera o ilustratie extrem de sugestiva in directia asta, in cartea sa, Fascinat de maretia lui Dumnezeu.

     In 1826, doi barbati, cu numele de familie Porter si Wilson, au fost condamnati la spanzuratoare pentru ca au jefuit Serviciul Postal al Statelor Unite. Porter a fost spanzurat primul in iulie 1830. Trei saptamani mai tarziu, presedintele Andrew Jackson l-a iertat pe Wilson, cel de-al doilea faptas. Pedeapsa cu moartea a fost anulata.
     Apoi s-a intamplat lucrul cel mai ciudat cu putinta. Wilson a refuzat iertarea. „Nu vreau sa fiu iertat.” Ce bizar! Intreg sistemul juridic a fost aruncat intr-o mare confuzie. „Ce ne facem? Presedintele l-a iertat si el nu vrea iertarea.” Solutionarea cazului a durat 3 ani. Cauza a ajuns sa fie judecata chiar de Curtea Suprema, unde judecatorul John Marshall a exprimat o opinie istorica referitoare la acceptarea sau respingerea iertarii. Iata ce a spus Curtea Suprema.
     „Iertarea este un act al harului care il absolva pe individul asupra caruia este pedeapsa legii. Iertarea este o fapta pentru validarea careia acordarea este esentiala. Acordarea nu este completa fara acceptare. Poate fi respinsa de persoana careia ii este adresata. Daca iertarea este respinsa, Curtea nu are nicio putere sa-l oblige sa o primeasca.”

     Mai bizar decat atat e sa refuzi iertarea lui Dumnezeu. Din pacate doar in Ziua aceea, multi isi vor da seama de absurditatea dar si de consecintele refuzului lor.

2 gânduri despre „Dumnezeu nu te obliga. Poti respinge iertarea Sa.

  1. Problema cu acest J. MacDonald este că identifică un caz (așa cum poate folosi și cazul Roe vs Wade) cu Evanghelia. Ei bine, nu știu dacă se poate argumenta biblic că Dumnezeu a acordat iertarea cuiva care o respinge. Nicăieri nu ni se spune că am fost deja iertați în Cristos și că acum trebuie să acceptăm iertarea. Mai degrabă văd că porunca este ca noi să credem pentru a fi iertați: „Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor” (FA 10:43; vezi și 2:38 și multe alte texte).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s