Maretia lui Dumnezeu.

Imagine

“Cine a masurat apele cu mana lui? Cine a masurat cerurile cu palma, si a strans tarana pamantului intr-o treime de masura? Cine a cantarit muntii cu cantarul, si dealurile cu cumpana? Cine a cercetat Duhul Domnului, si cine L-a luminat cu sfaturile lui? Cu cine S-a sfatuit El, ca sa ia invatatura! Cine L-a invatat cararea dreptatii? Cine L-a invatat intelepciunea, si I-a facut cunoscut calea priceperii! Iata, neamurile sunt ca o picatura de apa din vadra, sunt ca praful pe o cumpana; El ridica ostroavele ca un bob de nisip. Isaia 40

Gandeste-te la Dumnezeu. Respira-i Numele, cum ne indemna cineva. Cunoaste-i maretia. Gandeste-te la cel mai uimitor peisaj pe care l-ai vazut vreodata. Cum ti-a umplut inima de frumusete, de uimire. Dumnezeu este mai glorios. Gandeste-te la apele de Pamant, la intinderea lor. La muntii inalti. La pasari si animale, la pestii marilor. Dumnezeu le-a creat pe toate. La insectele mici si viata pe care nici macar nu poti sa o vezi dar care este peste tot in jurul tau. E Dumnezeu care le patrunde pe toate.

Gandeste-te la imensitatea universului cunoscut. Cat de mare e Dumnezeu. Cat de frumos si infinit.

Gandeste-te la Hristos… Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat.

Si-a petrecut viata intr-o tara mica, a murit tanar pe-o cruce rastignit de romani, dar a schimbat istoria omenirii ca nimeni altul.

Nu te poti indoi de realitatea istorica a existentei Sale. E dovedita nu numai in Biblie ci si in multe alte documente istorice din perioada respectiva.

Oamenii incearca sa nege acest adevar insa „La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intunerec, si intuerecul n-a biruit-o. … Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celorce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Si Cuvantul S-a facut trup, si a locuit printre noi, plin de har , si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal” (Ioan 1:1-5; 9-14).

Inainte de tot ce a fost facut, sau creat, a existat Cuvantul, care nu numai ca era cu Dumnezeu, dar era Dumnezeu. Acest Cuvant este Creator si este insasi sursa existentei si sursa vietii (v.3)

Acest Cuvant s-a intrupat, a luat trup uman si a trait in mijlocul nostru.

„Adevarat, adevarat va spun ca, mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu”, a spus Isus…

„Eu si Tatal una suntem” (Ioan10:30).

Isus a devenit jertfa perfecta. Dumnezeu din Dumnezeu, creatorul Universului, Creatorul meu si-al tau, s-a dat pe sine insusi, a platit pretul suprem pentru mine si pentru tine.. „Tatal ma iubeste, pentru ca imi dau viata ca iaras s-o iau. Nimeni nu mi-o ia cu sila, ci o dau Eu dela Mine. Am putere s-o dau, si am putere s-o iau iaras: aceasta este porunca pe care am primit-o dela Tatal Meu” (Ioan 10:17-18).

Si-a dat de bunavoie viata, a murit si a inviat. El este invierea si viata. Lumina lumii, Calea si Adevarul, are puterea sa dea viata vesnica tuturor celor ce cred in El in moartea Lui, in invierea Lui.

Crezand in EL, intorcandu-te inspre El ai viata. Esti mantuit. Gandeste-te la adevarul asta. Esti al Lui daca crezi si marturisesti credinta in El, daca renunti la viata ta murdara si il accepti pe El. In clipele astea mii de oameni mor si ajung in iad pentru vesnicie. Tu ai harul sa te inchini Lui. Nu lua lucrul acesta ca pe ceva usor. Este un favor pe care Dumnezeu ti-l acorda. El sta la usa inimii tale si bate si asteapta sa-i deschizi si sa-L inviti inauntru. Vrea Mantuitorul sa locuiasca in inima ta. Sa fie in gandurile tale. In fiinta ta.

Meditand la lucrurile astea nu-ti raman decat trei optiuni:

1.Poti sa-L respingi pe El. Multi o fac si din pacate sfarsesc in condamnare. Dar, ai dreptul acesta. Isus nu intra cu forta in viata nimanui, nu va forta intrarea nici in viata ta.

2. Poti sa amani. Multi amana crezand ca au in mainile lor ziua de maine. Te avertizez insa ca ziua de maine nu este a ta. Nu poti controla viitorul, evenimentele si s-ar putea ca maine sa fie prea tarziu sa te intorci la El.

3. Poti sa-L primesti in viata ta si sa-L lasi sa aduca plinatatea Sa, sa te transforme, sa te schimbe, sa aduca cerul in inima ta. Putini sunt cei ce il lasa, putini gasesc viata, insa m-as bucura si tot cerul s-ar bucura daca in clipele acestea ai spune Da lui Dumnezeu.

Nu este bucurie mai mare si fericire mai mare decat o viata inchinata lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s