E periculos. Dar e bun. E Regele, v-am spus.

Imagine     Am citit anul trecut Cronicile din Narnia..C.S. Lewis. Cam tarziu. Le-am recomandat si sotiei mele. Sunt mai mult adresate copiilor, adolescentilor. Ea le citeste si i se par putin boring. Trebuie citite la o anumita varsta, insa raman totusi destul de interesante. Au aparut si filme acum…

Aslan, Leul e un simbol al lui Hristos. Imi place locul in care Susan intreaba daca Aslan e periculos:

Castorul…zice…Doar v-am spus că e Regele pădurii şi fiul Marelui împărat de dincolo de Mări. Nu ştiţi cine e Regele Animalelor? Aslan e leu – Leul, Marele Leu.

– Ah, făcu Susan.Credeam că e om. Nu e… periculos? O să-mi fie cam teamă să mă întâlnesc cu un leu.

– Cred şi eu c-o să-ţi fie, draga mea, şi pe bună dreptate, spuse domnul Castor. Dacă cineva poate să apară în faţa lui Aslan fără să-i tremure genunchii, sau e mai curajos decât toţi ceilalţi sau pur şi simplu prost.

– Deci e periculos? insistă Lucy.

– Periculos? întrebă domnul Castor. N-ai auzit ce ne-a spus doamna Castor? Cine-a spus că nu e periculos? Sigur că e periculos. Dar e bun. E Regele, v-am spus.

    Avem nevoie sa intelegem ca Isus e Dumnezeu si ca Dumnezeu e un foc mistuitor. E periculos. Nu e un bunic simpatic care ne incurajeaza in tot ce facem, nu-L poti pune intro cutie si nici nu-l poti modela dupa asteptarile tale, gandurile tale. E Dumnezeu si e periculos. E un Leu puternic si nu vrei sa vezi mania Lui. Nu vrei sa fie impotriva ta. Te va distruge si te va condamna la iad, daca vei continua in pacatele tale si daca vei continua in nelegiurile tale.

     Daca fugi de Dumnezeu, poti inca sa te pocaiesti. Intoarce-te si alearga spre El. Imbratiseaza-L pe El…Isus Hristos e periculos..dar este Bun. Este atat de bun. El va fi pentru tine daca te intorci la El. A murit in locul tau, a platit pretul suprem pentru tine, pentru ca tu sa scapi de mania lui Dumnezeu si sa ai viata.

Daca Dumnezeu este pentru noi, cine va fi impotriva noastra?

Ps. 103:11 Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s