Trendul verii Londra 2012: Statui cu pălării.

Fie că vorbeşti de Winston Churchill, Lordul Nelson ori pur şi simplu o statuie obişnuită din centrul Londrei, vara asta se poartă pălăriile. Proiectul a fost iniţiat de Boris Johnson pentru a încuraja publicul să le observe şi pentru a învăţa mai multe despre moştenirea istorică britanică.

După 18 luni de planificare, cele mai reuşite pălării(deşi nu-mi par deloc), peste noapte, au fost plasate pe capetele lui Shakespeare, R Burns, Regina Victoria, Ducele de Wellington etc.

Pălăria de pe capul lui Nelson a fost creată de Lock & Co, cel mai vechi producător de pălarii din Londra, cei care au creat pălăria originală a amiralului. Nigel Lock Macdonald, preşedintele companiei afirma zilele astea: “Să faci o altă pălărie pentru Nelson la 200 după ce am creat pălăria originală, este o onoare neaşteptată. ”

Pălariile rămân până vineri pe aceste capete istorice. Deci, nu rataţi această nouă “atracţie”, dacă aţi venit prin U.K. cu prilejul Jocurilor. Iar dacă sunteţi în Londra sau împrejurimi de ani de zile să vă câştigaţi o pâine, încercati măcar pentru prima dată să vizitaţi centrul Londrei. Nu de alta, însă am întâlnit o mulţime de români care nu ştiu altceva în afară de casă-muncă-Tesco(Sainsbury’s/Morrisons/Asda)-casă.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s