Dialog musulmano-creştin.

     Stiaţi că… populaţia Angliei şi Tării Galilor a crescut cu 7% în ultimii 10 ani, cea mai mare creştere de când au început înregistrările, în 1801 ? Totodată, ştiaţi că Londra a înregistrat cea mai mare creştere a populaţiei, numărul locuitorilor din capitală crescând cu 12%, la peste opt milioane de locuitori…?

     Peste 50 de limbi diferite sunt vorbite în acest mare oraş. Evrei, indieni, musulmani, asiatici etc., ai şansa aici să vezi în miniatură, prin diferite cartiere, diferite părţi ale lumii, culturi, sisteme religioase. Diversitate.

     Zilele astea am lucrat în statia Shadwell pe Docklands Light Railway. Zona e musulmană. Totul poartă amprenta islamului. De vreo 2 zile ei sunt în postul din luna Ramadan, unul din cei cinci piloni ai religiei musulmane.

Imagine     Unul din agenţii de securitate e musulman. Tipul ăsta însă, spre deosebire de ce am mai întâlnit îmi place. Tânăr, sincer şi destul de pasionat în ceea ce crede. Am avut diferite discutii cu el şi am observat ca informaţiile despre creştinism îi lipsesc cu desăvârsire, ceea ce ma miră foarte mult. Ştia despre creştinism ceea ce Coranul prezintă… informaţii suspicioase, ca să nu spun mai mult.

     Treptat, din discuţii, am observat că ar vrea să mă convertească. M-am lăsat purtat în această tentativă de convertire la Islam. Am primit Coranul şi diferite cărti de la el. Ba chiar l-am rugat dacă pot sa intru în moschee, să văd cum este. Am fost ieri cu el acolo. M-am descălţat. Mi-a dat o curmală, am mâncat-o şi m-a condus pe acolo prin diferite săli. Era o linişte incredibilă si am fost tare surprins când am intrat întro cameră unde erau vreo 50 de oameni care stăteau la masa lor tradiţională de seara, după post. M-au invitat şi pe mine la masă, deşi unii mă priveau suspicios. Poate pentru că nu aveam barba. Ori pentru că i-am refuzat, pe motiv ca tocmai mancasem. Oricum, parcă eram un intrus, nedorit, deşi sunt deschisi în privinţa celor ce doresc să se convertească.

     Am mers apoi în sala de rugăciune…fiecare avea pătraţica sa. Întrun minut, s-a umplut sala. Numai bărbaţi. Alergau practic să ocupe un loc şi să-şi facă ritualul. O experienţă destul de interesantă.

     Mi-a precizat apoi că eu nu arăt ca Isus. Că Isus seamănă mai mult cu el decat cu mine. Dacă l-aţi vedea, nu aţi putea să-l contraziceţi. J  Şi dacă Isus ar veni acum pe pamant(mai ales cu Olimpiada asta..) englezii l-ar cataloga drept terorist. Se poate… cu toata isteria asta de pe aici. Şi da…tot de la el destăinuire, ”…după rugăciune ei nu vorbesc despre atentate teroriste”.

    Imagine În contextul ăsta, mă alătur si eu intiativei de a ne ruga pentru musulmani în aceasta perioadă a Ramadanului. Dumnezeu să li se reveleze cu adevărat!

În ultimii 20 de ani, milioane de creștini s-au rugat pentru musulmani în timpul sărbătorii Ramadan. Isus a poruncit ucenicilor să ceară “ca Domnul secerișului să trimită lucrători în câmpul Său”. Dumnezeu a lucrat în mod activ în lumea islamică în ultimii 20 – 30 de ani, milioane de musulmani descoperind pe Mesia cel Înviat. Eforturile depuse pentru a duce musulmanilor Vestea Bună s-au mărit.

Vă invităm să vă alăturați în mișcarea mondială a celor 30 de Zile de Rugăciune pentru a putea vedea Împărăția Domnului venind în lumea musulmană. Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu. Credem noi cu adevărat în El? Stiri Crestine.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s