Răstignirea caracterului…!?

Grigore Vieru afirma …„caracterul reprezintă puterea de a te lăsa răstignit pe crucea suferinţei în numele unei idei. Dar asta nu-i destul. Mai trebuie să fii atât de drept în ideea ta, încât Dumnezeu să-ţi dea şi puterea de a reînvia după urcarea pe cruce..”

ImaginePrea puţini astăzi sunt dispusi să fie răstigniţi…în numele propriilor idei, valori personale, convingeri… De fapt, poţi întrezări ce va face o persoană integră în cel puţin două domenii din viaţa sa.

1. La locul de muncă. A spune „Nu” şefului nu e o mişcare prea bună on your career ladder. Însă când a apărut un conflict între cariera sa şi caracterul său, Daniel a ales ce majoritatea nu alege astăzi. A refuzat să mănânce la masa împăratului pentru că ar fi încălcat legea lui Dumnezeu (Dan.1:8-17). La fel, Iosif nu s-a culcat cu soţia şefului său(Gen. 39:6-12) iar Elisei a refuzat să primească bani de la un om bogat ca plată pentru vindecarea sa (2Imp.5:1-16).

2. Acasă. Noe şi-a salvat familia de la dezastru ascultând de Dumnezeu (Evr. 11:7) şi primul lucru pe care l-a făcut când a ieşit din arcă a fost să construiască un altar. Gândiţi-vă la asta! Mai înainte de a-şi zidi o casă, el a zidit un altar. Majoritatea avem case, locuri călduroase însă nu un altar al familiei. De aceea suntem atât de slabi, neputincioşi…şi de cele mai multe ori fără convingeri în societate. Educaţia şi exercitiul convingerilor personale începe …acasă. Lot, pe de altă parte şi-a pierdut familia şi ginerii datorită influenţei distructive din Sodoma(Gen.19:14-26).

Ceea ce era altădată de neimaginat în conduita credincioşilor astăzi e considerat normal. Permitem în familiile noastre, în vieţile noastre lucruri care erodeaza caracterul nostru şi nu e de mirare că în multe domenii suntem falimentari.

Îndemnul apostolului Pavel este încă actual:

Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. Rom. 12:1,2

2 gânduri despre „Răstignirea caracterului…!?

  1. Nu este un lucru la indemana sa -ti rasignesti firea , ma lupt cu ea toata viata si de n-ar fi puterea Duhului Sfant m-ar invinge…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s