Paşi marunţi si siguri…

Imagine     De cele mai multe ori când începem ceva, dorim şi visăm să schimbăm lumea prin acel ceva. Cu siguranţă  cei mai mulţi dintre noi am avut sentimentul ăsta. Treptat însă, pe masură ce te-ai murdărit pe mâini în lucrul tău… rămâi colpeşit de imensitatea propriilor aşteptări, visuri. De aceea este necesar să începi întotdeauna cu paşi mici şi siguri. Sfatul ar fi următorul: Nu încerca să ajuţi pe toata lumea, ajută însă pe cineva! Fă asta zi de zi şi în timp vei începe să trăieşti ceea ce Francis d’Assisi spunea…”Începe să faci ce e necesar; apoi fă ce este posibil; îţi vei da seama imediat că faci imposibilul.” Asta pentru ca imposibilul se dezvoltă întotdeauna pe platforma posibilului.

Chiar dacă nu vei face vreodata lucruri mari.. vei găsi multă împlinire când vei face lucrurile corecte, cele ce trebuie făcute. Nici un act de bunătate, nici un gest frumos nu e prea mic pentru a nu-l face. Chiar dacă nu-l văd ceilalţi, nu înseamnă că nu e observat.

Un lider scria..”nu am realizat în momentul în care am dorit să-i fac pe cei din jurul meu să se simtă importanţi, că acest lucru mă va face pe mine să mă simt important. Acum înţeleg. Nu ar trebui să primim nimic fără a da mai întâi şi nu putem da nimic fără să primim.”

Adevarul e că visul tău nu merită trăit decât în măsura în care binecuvantează pe ceilalţi. Adevărata semnificaţie şi importanţă în viaţă o ai în măsura în care cei de lânga tine capătă semnificaţie şi importanţă prin propria-ţi prezenţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s