Lupta păstorului cu stripteuzele.

Am urmărit (adică las deschis T.V.-ul în timp ce mă ocup de alte lucruri utile sau nu. n.a.) ştirile aseară pe Antena1 şi aşa, ca o introducere a 3 sau 4 ştiri înainte de ceva publicitate, se menţiona un eveniment care mi-a captat atenţia.

Trece momentul publicitar, urmează ceva ştiri banale (criză, remaniere etc. ) şi apare şi fragmentul pe care îl aşteptam,  “Lupta păstorului cu stripteuzele”. Am crezut la început că este iar vorba de vreun păstor din categoria Jimmy Swaggart, Ted Haggard etc.. În ultimul timp scandalurile de acest tip parcă se înmulţesc tot mai mult, chiar si pe la noi. Dar nu. M-am înşelat. Era vorba chiar o acţiune onorabilă a acestui păstor de a se împotrivi prostituţiei, degradării, de a interveni în comunitatea sa, prin orice mijloc posibil, chiar şi prin proclamarea lui Isus Hristos la uşa unui local de striptease, în speranţa că îi va convinge pe bărbaţi să nu mai intre în acest loc.

Foarte frumos! Vroiam să pun clipul cu această ştire şi pe blog. Am căutat-o, însă nu fusese încă postata pe site. Apoi, gândindu-mă că şi alte agentii de ştiri ar fi putut-o prelua, am căutat în Google: „pastor” „striptease”. Singura ştire pe care am găsit-o a fost aceasta: “Un păstor dat disparut, găsit într-un club de striptease”

Politistii au găsit un păstor din New York care fusese dat disparut de soţia sa într-un club de striptease din Ohio, anunţa AP. FBI-ul şi autorităţile newyorkeze îl căutau pe Craig Rhodenizer care a dispărut după ce i-a spus soţiei sale că se duce să-şi ducă computerul la reparat. Rhodenizer, în vârstă de 46 de ani, s-a arătat încurcat şi le-a spus poliţistilor care l-au găsit că a făcut acest lucru pentru că s-a simţit „vinovat din punct de vedere emoţional”.

Am avut eu motive întemeiate să bănuiesc că prima ştire era de genul acela. În cazul celei din urmă, cu siguranţă totul  nu s-a întâmplat asa, dintr-o dată. Lucrurile se întampla treptat, puţin câte puţin, câte un compromis ici şi colo…până declanşezi un tăvălug al păcatului pe care nu-l mai poţi opri.

Am citit în urmă cu ceva timp câteva sfaturi practice pe blogul lui Marius Cruceru, sfaturi pe care le voi posta şi aici, amintindu-ne de asemenea, că cel ce crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.

1. Nu-ți risca niciodată mărturia. Ești persoană publică. Nu cred că este înțelept să mergi la plajă cu alte familii de prieteni. Nu cred că este cazul să mergi la jacuzzi în aceeași cadă cu persoane de sex opus. Nu te dezbrăca în fața enoriașilor. Cînd predici nu vrei ca apropiații să își amintească de burtica ta păroasă și de colăceii din jurul mijlocului. Ține-te departe de situații care ar putea fi iutubizate de tinerii din biserică.

2. Să nu stai niciodată singur cu o femeie în casă, dacă nu este mai mare cu 50 de ani decît tine sau dacă nu este vreo verișoară extrem de urîtă, vorba lui Paul Washer…  . Înțelept este să nu iei în mașină deloc o personă de sex opus, iar dacă este o urgență, aceasta ar trebui să stea pe bancheta din spate. Sînt cazuri în care este mai înțelept să nu te dai gentleman.

3. Nu te întîlni niciodată cu o femeie de unul singur. Dacă este o problemă de consiliere pastorală, neapărat mergi împrenă cu soția. Nu sta în aceeași clădire cu o femeie de vîrstă apropiată. Nici 20 de ani diferență acum nu mai reprezintă o limită sigură. Lucrat împreună în același birou pînă seara tîrziu? Cale bătută spre adulter. Călătorii împreună în interes de servici? Prostii! Curvia-i la ușă!

4. Nu atinge niciodată o altă femeie, exceptînd o scurtă strîngere de mînă sau, dacă este rudenie sau dintre prietenii apropiați, pupăturile oficiale pe amîndoi obrajii, rapid, scurt și fără anestezie… Nu ai de ce să ții mîna altei femei în mîna ta în timp ce îi explici ce dulce este părtășia creștină. Sărutatul de mîini nu prea se mai practică, așa că …. ai scăpat.

5. Nu fă complimente prea generoase. Este extrem de enervant pentru mine să văd soți care își tratează soțiile ca pe niște sclave, dar se gudură pe lîngă nevasta altuia, care-i un pic mai arătoasă. Curvie! Soft, dar tot curvie! Ni s-a întîmplat să vedem cum masculi înfierbîntați se înfoaie ca niște curcani în prezența tinerelor femei și se dau în stambă cu amabilități nenecesare. Boi! Ca boii la tăiere, vorba Scripturilor! A propos, dragi saci de hormoni, narcisiști spilculți și dreși fără sare, femeile simt imediat cînd începe flirtul. Dacă sînt femei serioase și credincioase le provocați greață.

7 gânduri despre „Lupta păstorului cu stripteuzele.

  1. Sunt de acord cu toate aceste reguli. Le-aș putea numi „reguli ale păstrării așternutului nespurcat”, printre altele. Dar eu mai cred că dacă bărbatul este cu capul pe umeri, dacă stă lângă Dumnezeu nu va cădea în capcana Satanei. Eu, spre exemplu, lucrez împreună cu trei femei (eu fiind singurul bărbat), dintre care una este necăsătorită. Ce ar trebui să fac, să-mi dau demisia? Nu cred, ci mai degrabă să mă rog ca Dumnezeu să mă izbăvească de ispite, dacă este cazul. Sper, totuși, să nu fie!

    Apreciază

  2. Nu, nu cred că mă joc cu focul. Să vă spun de ce. În primul rând pentru că sunt un familist convins și nu cred că m-ar putea determina ceva sau cineva să fac vreun pas greșit. Al doilea motiv este că locul nostru de muncă este o școală, adică o instituție publică. Dacă ar încerca cineva să facă astfel de lucruri într-o instituție publică s-ar expune la riscuri mari. Apoi persoanele cu care lucrez sunt absolut onorabile, cele căsătorite fiind la fel de familiste ca și mine. Dar cel mai important motiv este acela că SUNT CREȘTIN! UN CREȘTIN CU FRICĂ DE DUMNEZEU! Așa că, repet, nu cred că mă joc cu focul pentru că nu vreau să mă joc cu focul!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s