Foc din cer ca pedeapsă sau revărsare a Duhului…

Din întâmplare, făcându-mi drum spre British Museum, am cunoscut zilele astea un pastor baptist din Singapore. Studia prin zonă istoria misionarilor care au plecat din Anglia spre acele zone. Astăzi ar trebui să se inverseze rolurile, mi-a spus el. Anglia este o ţară care îl respinge din ce în ce mai mult pe Dumnezeu.

Cu altă ocazie, pe podul de lângă London Eye, doi bărbaţi treceau pe lânga mine ţinându-se de mână. De atunci am tot avut ocazia nefericită să observ mai multe cupluri de acest/acelaşi gen. Mama lucreaza chiar pentru un cuplu de medici sodomiţi.

Pe lângă Westminster Cathedral se putea observa un protestatar cu o pancardă în mână pe care puteai citi… Ca semn al victoriei, musulmanii construiesc moschei în locul bisericilor, pe teritoriile cucerite. Sunt peste 1500 de geamii musulmane în prezent pe teritoriul Regatului. Le vezi la tot pasul. La fel şi hindusii şi templele lor.

Biserica este lipsită de viaţă şi seamănă mai mult a club social. Am fost întro duminică la o biserică baptistă, Cafe Church. Cafea la discreţie şi prăjituri cam jumătate de program. În cealaltă jumătate, ceva rugăciuni standard, câteva contemporary christian songs şi ceva ce semăna cu o predică. Pe duminica următoare, fiindcă avea să lipsească, păstorul s-a filmat şi urmau să-l asculte în format digital.

La televiziunea publică făceau glume pe tema că ţara lor este pe primul loc în topul celor mai jalnici părinţi de pe glob…

Şi când te gândeşti că astea sunt doar câteva chestii pe care le poţi observa în numai câteva zile pe aici. Aici, pe pământul reformei şi a puritanilor, a trezirilor spirituale ce au schimbat chiar faţa Europei, a revăsărilor Duhului Sfânt ce aveau să modeleze gândirea a generaţii de creştini din întreaga lume nu se observă decât umbre reci ale gloriei trecute.

La un moment dat, un sat l-a respins pe Isus şi mesajul Său (ca și pe aici) iar ucenicii Săi (crezând că au o judecată neprihănită şi sănătoasă) au cerut Domnului ca foc din cer să vina peste acei locuitori.

Sentimentele mele au fost cam la fel. Doream mai degrabă ca mânia Lui să vină peste această generaţie păcătoasă. Dorim mai mult judecata lui Dumnezeu peste oamenii care îl resping cu neruşinare pe Dumnezeu decât o revărsare a Duhului Său peste aceştia. Acest aspect poate că nici nu-l mai luăm în considerare. Nici măcar nu mai credem că ce a fost va mai fi. Şi astfel îmi dau seama cât de puţină credinţă avem şi cât de mică ne este dragostea pentru cei pierduţi.

Isus Şi-a certat ucenicii şi ar trebui să ne certe şi pe noi… Nu ştiţi de ce duh sunteţi călăuziţi! Aceștia ştiau despre neprihănirea lui Dumnezeu şi despre mânia Sa faţă de oamenii păcătoşi, însă nu înţelegeau inima lui Dumnezeu. Da, El va judeca. El trebuie să judece în cele din urmă, mânia Sa fiind colosală. Daca mie îmi provoacă repulsie, pe Dumnezeu îl deranjează şi mai mult. Mânia Sa este mare!

Însă până se va arăta judecata Sa, dragostea lui Dumnezeu Îl îndeamnă să dea orice pentru a salva pe fiecare om de pe pământ. Şi întradevăr a dat… Şi-a dăruit propriul Fiu pentru noi.

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Ioan 3:16, 17. Chiar şi Marea Britanie…

2 gânduri despre „Foc din cer ca pedeapsă sau revărsare a Duhului…

  1. Îm spunea cineva zilele trecute: voi românii ar trebui să mergeţi şi să evanghelizaţi vestul. M-a şocat afirmaţia lui. Ceea ce povestiţi dumneavoastră, nu face altceva decât să-mi atenueze şocul şi să mă facă să mă gândesc diferit la varianta aceasta.

    Apreciază

  2. da, cu siguranta.
    Ma consider extrem de binecuvantat de faptul ca m-am nascut in Romania si ca am putut sa-L cunosc pe Dumnezeu prin Biserica lui Hristos din Romania. Slava Lui!
    De altfel, cred ca majoritatea predicatorilor din Romania ar face astazi cinste amvoanele de aici, din Marea Britanie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s