Slender Loris, probabil cea mai rară primată de pe planetă.

O specie de primate despre care se credea că a dispărut a fost fotografiată pentru prima oară, au anunţat cercetătorii.

Descoperită în 1937, dar dispărută în ultimii 60 de ani, pentru Loris tardigradus din Sri Lanka (Slender Loris) nu mai exista nici o speranţă, scriau revistele de specialitate. În 2002, primata a fost observat, pentru foarte puţin timp, în timpul nopţii, fapt care a dat speranţe mari conservaţioniştilor.

Potrivit nationalgeographic.com, un studiu condus de Zoological Society of London a confirmat că Loris-ul este în viaţă, iar în 2009, două exemplare au fost fotografiate şi examinate.

Estimările iniţiale plasează numărul de indivizi ale acestei specii la mai puţin de 100, a declarat biologul Craig Turner de la Zoological Society of London, habitatul acestora reducându-se la câteva păduri din Sri Lanka centrală.

„Aceasta este probabil cea mai rară primată pe care o cunoaştem”, a mai adăugat Turner.

Sursa: Realitatea.net

3 gânduri despre „Slender Loris, probabil cea mai rară primată de pe planetă.

  1. Lenesul „Loris” care nu-i chiar asa lenes cum ne imaginam, are destule exemplare in Borneo, unde este tinut ca animal de companie. Chiar si la bord ne-a au adus un exemplar care se plimba vioi pe cablurile aparaturii electronice de navigatie de pe pereti. Se cuibarea pe linga monitoarele ce degajau caldura, la interior fiind 24 de grade, cam frig pentru el. Din fericire a fost returnat la insistentele noastre si din lipsa de certificat sanitar. Altfel o primata placida si frumoasa.

    Apreciază

  2. Foarte interesant. Pesemne calatoriti destul de mult daca aveti astfel de experiente. Era dragut sa avem si noi pe aici macar un exemplar. Numai bine va doresc!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s