10 sfaturi pentru a-ţi trata soţia într-un mod regal.

Părinţi, dacă căutaţi un mod prin care să vă întăriţi familia, începeţi prin a vă focaliza asupra soţului/soţiei, scrie Jim Burns oferind apoi şi zece sfaturi pentru tratarea partenerului într-un mod regal. Tratarea partenerului într-un mod regal, o prioritate în multele relaţii pe care le ai- este o alegere importantă şi intenţională care necesită multă muncă. Insă este cea mai importantă muncă care îţi va păstra familia sănătoasă şi stabilă. Iată zece sfaturi pentru menţinerea „magiei” între tine şi soţia ta…

1) Continuaţi să vă spuneţi “Te iubesc.” Aceste două cuvinte sunt foarte puternice! Puţini oameni, dacă nu niciunul, obosesc auzind că sunt iubiţi. Când spui „te iubesc” fă tot posibilul să acorzi partenerului întreaga ta atenţie. Fii sigur că vorbeşti serios când spui asta!!!

2) Oferă complimente sincere şi semnificative în mod regulat. „Hmm, părul tău miroase minunat” s-ar putea să fie potrivite însă afirmaţii precum „Faci atât de mult pentru ca familia noastră să funcţioneze. Nu ţi-aş putea mulţumi vreodată destul pentru ceea ce faci” sunt mult mai puternice şi mai semnificative dacă vrei ca soţia ta să se simtă cu adevărat specială. Afirmaţiile vin în tot felul de forme şi mărimi: de la afirmaţii verbale oferite în mod personal, până la mesaje audio pe telefon sau e-mailuri şi notiţe scrise de mâna sau felicitări.

3) Creează şi menţine în mod regulat, nenegociabil, o seară doar pentru tine şi soţia ta. (Apropo, acest lucru înseamnă timp departe de copii sau alţi prieteni.) Relaţiile au nevoie de o împrospătare unu-la-unu pentru a rămâne sănătoase. O seară împreună poate să ofere calitatea şi cantitatea de timp de care ai nevoie pentru o relaţie puternică între tine şi soţia ta.

4) Luaţi-vă o vacanţă împreună. Aceeaşi idee ca cea precizata mai sus. O vacanţă cu soţia ta vă va oferi mai mult timp pentru a vă focaliza unul asupra altuia, precum şi oportunităţi de a reaprinde romantismul în viaţa voastră.

5) Oferiţi soţiei putere de veto asupra propriului program. Acest lucru împuterniceste soţia şi trimite un mesaj că este specială. Recunoaşte faptul că soţul/soţia este un partener cu tine în viaţă- nu doar o altă persoană care încearcă să aibă pretenţii asupra propriului timp.

6) Lucraţi împreună pentru a învăţa mai mult despre căsnicie. Mergeţi la conferinţe şi întâlniri despre familie. Citiţi cărţi despre căsnicie împreună şi discutaţi ce aţi citit. Niciodată nu eşti prea bătran – nici nu eşti căsătorit de prea mult timp – pentru a lucra la îmbunătăţirea căsniciei tale.

7) Cumpără soţiei flori sau daruri. Darurile nu trebuie să fie extravagante, ci ar trebui să fie amintiri simple a cât de specială este pentru tine. Fă aceste daruri să fie personale, mai degrabă decât practice.

8 ) Surprinde-ţi soţia. De exemplu, răpeşte-ţi soţia de la servici şi fă ceva ce ştii că i-ar face plăcere. (Asigură-te că şeful ei ştie despre acest lucru- dacă are unul!) Oferă daruri şi flori în momente total neaşteptate.

9) Dacă călătoreşti departe de casă, încercă să comunici cu soţia ta în fiecare zi cât eşti plecat. Convorbirile la telefon sunt cele mai bune, urmate de mesaje în mesageria vocala şi e-mail-uri. Dacă doreşti să-ţi faci soţia să se simtă specială, nu fă complimente precum „E cel mai frumos moment pe care l-am avut în viaţa mea”, chiar dacă este. „Îmi este foarte dor de tine”, merge mult mai bine.

10) Iată o listă de idei creative pentru tine şi soţia ta…

* Faceţi o plimbare.
* Lucraţi la un puzzle.

* Jucaţi un board game.

* Jucaţi „de-a v-aţi ascunselea”.

* Gătiţi împreună.

* Faceţi un camping în propria curte.

* Participaţi la o slujire în Biserică sau misiune.

* Faceţi exerciţii împreună.

* Găsiţi un loc liniştit şi ascultaţi ceva muzică.

* Invăţaţi un nou hobby împreună.

* Înălţaţi zmee.

* Scrieţi poezii şi cititi-le unul altuia.

3 gânduri despre „10 sfaturi pentru a-ţi trata soţia într-un mod regal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s