Dreptatea împletită cu compasiunea.

Pentru că sunteţi toţi teologi aici…Cine a fost primul avocat creştin?”, ne-a întrebat de dimineaţă la capelă Samuel B. Casey, Executive Vice President & General Counsel al Advocates International – Doing Justice with Compassion (Facând dreptate cu compasiune), o organizaţie internaţională ce sprijină creştinii din lumea întreagă în diferitele probleme legale cu care acestia se confruntă. Beni Lup l-a însoţit şi l-a tradus.

Cicero, mi-a venit în minte şi am dat curs acestui gând cu voce tare. Nu, n-a fost el. Apostolul Pavel a fost primul avocat creştin, a spus Sam. Da… Pavel a fost convertit în momentul în care se deplasa “cu scrisori (documente oficiale) către sinagogile din Damasc…pentru a închide pe cei ce aparţin Căii, atât bărbaţi cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim. ”(Fapte 9:2). Acesta până una alta, fusese un învăţat în Lege, profesând în cadrul Curţii Supreme de Justiţie a Israelului. Chiar şi Domnul Isus este un avocat, pledând astăzi înaintea lui Dumnezeu, pentru noi, poporul Său.

Ne-a împărtăşit mărturia sa. Felul în care fusese un student de top într-o universitate de top din State,  lucrand apoi ca avocat la cea mai bună firmă de avocatură din ţară. Fusese un om tare mandru, întocmai ca si apostolul amintit. Tot Pavel, un baptist japonez i-l prezentase pentru prima oară pe Christos. Ştiţi cât de rar sunt aceştia? am fost întrebaţi.. Doar 10% din 1% din populaţia Japoniei sunt credincioşi baptişti. Pavel a avut o influenţă enormă asupra sa. De asemenea, după ce a terminat facultatea a lucrat la Curtea Supremă de Justiţie a Californiei. Unul din judecătorii de acolo era credincios. I-a spus la un moment dat, Sam, tu eşti un foarte bun cercetător. Îţi lipeşte însă ceva…nu ai un centru de moralitate. Ai nevoie de Christos. Prin Pavel, creştinul japonez şi prin judecătorul său, Sam s-a întors întrun final la Dumnezeu.

Îmi face plăcere să ascult astfel de relatări. Mă gandesc la felul în care Dumnezeu lucrează. Atât de diferit în cazul fiecăruia… Şi, mai mult, îmi aduc aminte de propria mea întoarcere la Christos. Grozav!

A vorbit apoi din Luca 10:25-27

Gânduri:  “Un învăţător al legii a întrebat pe Isus. Avocaţii nu răspund la întrebări. Ei doar pun întrebări. Întrebările ne umilesc, răspunsurile ne mândresc”.

“Atât iubeşti de mult pe cât iubeşti persoana pe care o iubeşti cel mai puţin”.

“Fă dreptate cu compasiune. Nu cu simpatie. Ci cu compasiune. Asta înseamnă a suferi împreună cu cel de lângă tine, împreună cu Biserica, împreună cu poporul. Fără compasiune nu poţi fi păstor.”

Un gând despre „Dreptatea împletită cu compasiunea.

  1. Domnul Iesus este un mare avocat dar intr-o manierä frumoasä.El mijloceste pt noi dar sä nu uitäm cä Dumnezeu chiar dacä este un foc mistuitor,EL este si plin de bunätate.Tatäl isi face toatä lucrarea prin Fiul,slävit sä fie Numele LUI…………..tot ce voiti sä vä facä vouä oamenii facetile si voi la fel

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s