Rugăciune pentru fiii Poloniei.

Milioane au oameni au înţesat duminică bisericile din Polonia, ţară predominant catolică, pentru rugăciune în urma accidentului aviatic de sâmbătă ce a luat viaţa preşedintelui polonez Lech Kaczynski, a soţiei sale şi a altor oficiali polonezi, potrivit Christian Post.

Vladimir Putin a afirmat sâmbătă faptul că naţiunea sa este îndurerată şi se roagă alături de această ţară. Kaczynski se îndrepta înspre Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.

Aceasta nu este numai o tragedie poloneză, o tragedie pentru naţiunea poloneză, ci este şi tragedia noastră, “ a spus Putin. “Simţim o mare durere împreună cu voi şi trecem prin aceasta la fel ca şi voi…Ne rugăm împreună cu voi.”

De asemenea, în avion se afla şi capelanul militar, episcopul Tadeusz Plozki, arhiepiscopul ortodox Miron Chodakowski şi pastorul militar evanghelic Adam Pilsch.

Tragedia o resimţim şi noi, românii. Suntem alături de poporul polonez în durerea sa. Rugaţi-vă pentru vindecarea spirituală a acestei naţiuni.

„Dacă poporul peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, dacă se va întoarce de la căile lui cele rele, atunci voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatele şi îi voi vindeca ţara.” 2 Cronici 7:14

Luni, 12 Aprilie 2010, este zi de doliu naţional în Polonia şi în Uniunea Europeană.

5 gânduri despre „Rugăciune pentru fiii Poloniei.

  1. O tragedie, şi o grea încercare pentru poporul polonez, pentru clasa politică poloneză, pentru familile celor decedaţi. Momente de consternare şi de cumpănă pentru acest popor des şi greu încercat, dar un popor demn, care a ştiut să lupte şi să se ridice oricare ar fi fost lovitura primită. Un popor care ar trebui să stea de mărturie şi de exemplu pentru poporul român.
    Condoleanţe poporului polonez şi mai ales famililor greu încercate. Fie ca Domnul Dumnezeu să aline suferinţa celor atât de greu încercaţi

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s