Reformat Carismatic.

Dacă avem nevoie de ceva astăzi în Biserici, ceva care sa schimbe generaţia în care trăim întrun mod radical, cu siguranţă acest lucru ar fi un accent deosebit pus pe doctrina sănătoasă, adevărul apostolic, fidelitatea şi exactitatea faţă de Sfintele Scripturi. Dar, nu numai atât. Avem nevoie să îmbrăţişăm deopotrivă ceea ce ne-a fost lăsat nouă, copiiilor noştri şi celor ce sunt departe acum, Rusaliile, o experienţă spirituală revigorantă şi plină de putere disponibilă pentru toţi.

Las Duhul lui Dumnezeu să vă convingă prin câteva cuvinte din sectiunea de Cuvânt înainte la cartea Bucurie negrăită- botezul şi darurile Duhului Sfânt, de Dr. Martin Lloyd-Jones.

“… Marea Britanie a fost martora a două mişcări radicale care au avut un extraordinar potenţial de răspândire. Este vorba despre mişcarea reformată, care pune accentul pe doctrină, predicarea expozitivă şi fidelitatea totală faţă de Scriptură şi, mişcarea carismatică, centrată pe botezul cu Duhul Sfânt şi darurile Duhului Sfânt, pe spiritul puternic al călăuzirii personale şi pe cutezanţa libertăţii în închinare.

Punctele slabe ale bisericilor reformate au fost deseori tradiţionalismul, lipsa de evanghelizare şi multumirea pe care o găseau într-o doctrină sigură, recunoscută în mod sincer de către toţi. Punctele slabe ale carismaticilor au fost îngăduinţa de sine iar câteodată, indulgenţa faţă de plăcerea pe care o găseau în „experienţă”, lipsa de interes pentru doctrină şi naivitatea în politica bisericii.

În ultimii ani, ambele grupări au avut parte de binecuvântari considerabile, dar dacă ele nu încep să înveţe una de la cealaltă, se pot aştepta la fel de bine ca mustrarea să vină peste vieţile lor. […]

Dacă punerea laolalta a celor mai bune elemente ale mişcării reformate şi a celei carismatice are potenţialul unei explozii, trezirea reprezintă chibritul care o declanşează! Ea nu poate fi organizată de comitete; festivalurile şi sărbătorile nu o pot înmulţi; noi nu o putem genera: doar Dumnezeu ne-o poate trimite de sus. Capitolul 2 din Faptele Apostolilor şi istoria Bisericii apostolice care urmează, reprezintă mai mult decât o experienţă carismatică sau o abordare doctrinară – ea este trezirea în forma ei arhetipală.”

Peter Lewis

Un gând despre „Reformat Carismatic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s