Slujiri speciale cu Mihai Huşanu.

L-am avut astăzi invitat pe Mihai Huşanu (fost preşedinte al cultului baptist) pentru câteva ore la cursul de „Slujiri speciale”. Care-i treaba cu acest curs? Ei bine, săptămânal pentru 3 ore, vin păstori din ţară spre zidirea noastră, alteori avem parte de oameni care ne pot îmbogăţi cunoştinţele într-un fel sau altul.. Întotdeauna, prieteni ai fratelui Talpoş. 🙂

Om bătrân, 80 de ani, însă destul de zelos, simpatic şi oarecum şugubăţ. Mai are el rânduiri baptiste de odinioară la care ţine tare mult, însă dincolo de asta, l-am perceput ca pe un bunic care împarte pilde din cufărul vieţii sale într-o manieră smerită, plină de dragoste şi cu un zâmbet larg.

8 gânduri despre „Slujiri speciale cu Mihai Huşanu.

 1. Esti plin de surprize pentru mine, fratioare.Mi-a spus Titi Moga, ca esti student la teologie .
  Azi mi-ai adus ‘pe tava’ o personalitate, care mi-a marcat copilaria si adolescenta:Mihai Husanu. Este nascut la Falticeni orasul meu natal si parintii mei au fost prieteni buni cu el si familia sa[ mama si fratele]. Acum locuieste in Cluj. Dumnezeu sa-l binecuvanteze si pe el si pe noi toti!
  O zi cu pacea Sa!

  Apreciază

 2. 🙂
  Da, si noi pe la institut avem parte din cand in cand de surprize. Domnul se mai indura de noi si ne mai scoate din apatie etc.
  Slava Lui. Ma bucur ca Domnul va mai ofera cate o bucurie…
  Da, pacea Lui sa va inunde inima…
  Mi-a placut devotionalul de astazi de pe Max Lucado Romania(http://maxlucadoromania.wordpress.com/)

  ” Ghedeon a zidit acolo un altar… si l-a numit „Domnul este pace.” Jud. 6:24

  „M-m-mai b-b-bine ai găsi pe altcineva,” ne bâlbâim. Însă atunci Dumnezeu ne aminteşte că El cunoaşte că noi nu putem, însă El poate şi pentru a o dovedi ne oferă un dar minunat. El aduce un duh al păcii. O pace înainte de furtună. O pace înainte de logică…El a dat-o lui David după ce i l-a arătat pe Goliat; El i-a dat-o lui Saul după ce i-a arătat Evanghelia; El i-a dat-o lui Isus după ce i-a arătat crucea.”

  Apreciază

 3. Se poate. Astazi insa ne-a povestit fratele cum a recunoscut in fata Bisericii, in fata fratilor neimplicarea sa in colaboararile cu Securitatea. A fost un timp fain. Am ras, am glumit…
  E mai „ortodox” in baptismul sau, dar e ok. Am inteles ca trebuie sa-i inteleg si sa-i respect si pe cei care gandesc altfel decat mine.
  Domnul sa aiba mila de dansul si de noi deopotriva.

  Apreciază

 4. @Brainerd – Sa nu aruncam cu pietre in fostii slujitori ai lui Dumnezeu, care au dus greul sa ne poata hrani din cuvant. Am amintiri din copilarie, si nu sunt sterse de loc.Duminici in care venea un domn sobru si f. bine imbracat si asista din ultima banca la devotiunea de duminica dimineata.Dupa ce pleca,la ora 12, fratii mai ramaneau putin prin curte si apoi intrau iar in casa Domnului si impreuna cu pastorul se rugau pret de o ora, cu lacrimi si suspine. [ O mare perioada Casa de Rugaciune a fost in casa parintilor mei si stiu destule amanunte.]
  Una din conditiile ca sa poti tine slujba intr-o biserica, sa nu ti-o inchida securitatea, era; sa colaborezi cu ei. Daca pastorul meu a facut-o, daca Husanu a facut-o, daca altii au facut-o cu tot sufletul si dragostea le spun acum: MULTUMESC!.Fara hrana lor acum as fi fost pierduta…..si nu numai eu.
  Doar Dumnezeu are drept sa-i acuze, sau sa le aseze cununa pe cap, deoarece au lucrat nu pentru om, ci pentru Domnul.

  Apreciat de 1 persoană

 5. elena marin alexe,
  iti inteleg mahnirea nascuta din subintelesul gasit in comentul meu dar nu ai dreptate. Atitudinea ta este sentimentala, nu te intereseaza nimic altceva decat sa ai sentimente bune. Acum, nici eu nu vreau sa fiu opusul tau, sa am sentimente negative, insa, atentie, nu eu arunc cu pietre. Am citit despre respectivul, si daca este adevarat, repet, daca este adevarat, ptr mine este un om de nimic. De ce? Nu tie ti-a murit sotul sau fiul, sau sora din cauza informatorilor, asa-i? Ptr ca daca ti-ar fi murit tie cineva in urma unor tradatori, nu ai mai ridica osanale. Nu stiu daca acuzatiile sunt adevarate, sper ca sunt false, insa in caz contrar, e jalnic. Vezi cartea lui D.Mitrofan, cred ca acolo am vazut ceva despre acest slujitor.
  Una dintre conditii ca sa nu iti inchida biserica era sa colaborezi cu ei, spui tu?
  Nu stiu daca toti slujitorii care au trait acele vremuri sunt de acord cu tine. Fratele Talos, se pare ca si-a tinut biserica deschisa si fara sa colaboreze. Dar fratele Pascu Geabou? Ce spui de Liviu Olah si altii care au murit ptr ca nu au vrut sa colaboreze. Acesti sunt modele adevarate. Astazi nu reusim sa ne mai ridicam la nivelul lor.
  Au lucrat ptr Domnul? Cum? Imagineaza-ti…..Doamne aici trebuie sa ma compromit ptr ca imi inchid biserica. Si Domnul raspunde: Ai dreptate, nu poti face nimic, du-te in pace robul meu si spune-le ce iti cer.
  Repet: tie nu ti-a murit nimeni in urma asa zisilor slujitori. Nici mie, dar ma pun in pielea celor care au pierdut pe cineva si nu pot sa mai numesc slujitori pe astfel de oameni. Sper doar sa fie zvonuri despre Husanu, si nu realitatea.

  Apreciază

 6. Brainerd

  Nu cred ca suntem mai buni decat batranii din poporul lui Dumnezeu.Nu ma intereseaza nici o carte scrisa de oricine are intentie sa denigreze pe altcineva..caci nu la asta am fost chemata ci la o viata de pace , sfiintire si iertarea aproapelui meu. In alta ordine de idei, da, nu mi-a murit nimeni din motivele expuse de tine mai sus, dar impreuna cu tatal meu[ aveam 9 ani] am stat o noapte arestati la politie la Curtici.Tatal meu a patit de mai multe ori asta si am avut puterea sa iertam.
  Dumnezeu ne vrea asa. Pai alcum ce fel de crestini mai suntem daca scormonim dupa mizerii in trecutul semenilor nostri.Apoi sa stii ca si de fr.Mihai Mitrofan, se zvonea ca era mana-n maqna cu securitatea….
  Mai bine sa privim la noi insine si sa ne pregatim pentru intalnirea cu Isus Mintuitorul nostru.

  Apreciază

 7. @ Elena Marin Alexe. Ati scris „Apoi sa stii ca si de fr.Mihai Mitrofan, se zvonea ca era mana-n mana cu securitatea….”
  Unde se zvonea asta? Nimeni nu mi-a mai spus asta niciodata. E prima data cind aud. Eu sint unul din fiii lui. Sa-mi fi scapat oare cu desavirsire chestia asta. Desi nu e imposibil, cunoscind viata pe care am avut-o si „atentia” din partea Securitatii, m-as mira foarte mult. In plus, tata ne-a povestit cam cum au stat lucrurile in relatiile lui cu „institutia dezinformarii si intimidarii”.
  PS. In decembrie 1977 am fost in vizita la Curtici cu un grup de tineri din Suceava. Am fost primiti foarte bine. 🙂 Nu voi uita niciodata.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s