Mărgăritare homiletice…

Un frate de seamă al cultului baptist ne-a vizitat săptămâna asta. Am discutat despre baptiști, baptism etc. Am primit fiecare chiar și un „caiet” de predici. Iată câteva:

Femeia vindecată prin atingere. Luca 8:42b- 48

Ana- femeia care a fost înțepată. 1 Sam. 1:1- 19

Un mădular mic ce produce necazuri mari. Iacov 3: 1- 10

Ce să facem când se coc strugurii? Numeri 13: 17- 33

Soacra care are nevoie de Isus. Luca 4: 38- 44

Adormirea primului diacon. Fapte 7: 51-60

O noapte specială. Luca 2: 8- 14

Bonus:

Apostolul care a ratat sărbătoarea învierii. Ioan 20: 24- 29

1. Toma chiulangiul. v. 24

2. Toma mofturosul. v. 25

3. Toma curiosul. v. 26

4. Toma necredinciosul. v. 27

5. Toma bucurosul. v. 28

6. Toma credinciosul. v. 29

7. Toma curajosul- Ioan 11:16

p.s. ce titluri ați da voi pasajelor respective?

12 gânduri despre „Mărgăritare homiletice…

 1. Cine-i fr de seama, ca sunt curios? Subiectele sunt facute in bataie de joc probabil. Cel care le-a facut, transmite-i din partea mea, sa nu mai puna mana pe Biblie. Cu exceptia, pocaintei lui.

  Apreciază

 2. 🙂 n-ai ce face…
  stii cum e.. „Mai bine un copil sarac si intelept decat un imparat batran si fara minte, care nu intelege ca trebuie sa se lase indrumat”

  Apreciază

 3. Ar trebui să-ţi fie ruşine ptr că eşti un cârcotaş; şi încă unul de talie înaltă. Şi bloggul este un mod prin care să te ridici pe tine şi să denigrezi pe alţii, ceea ce sesizez că incerci să faci…. Nu prea e frumos ce faci…. Am sesizat că îţi place să pescuieşti în ape tulburi. O vorbă inţeleaptă din popor spune că este deosebit de periculos să pescuieşti în ape tulburi pentru că poţi fi inecat de curenţi… Interesant cât de uşor poţi să deprinzi acest „talant”. Se pare că acesta este darul tău. Nu ştiu de unde îl ai, dar oricum nu de la Duhul Sfânt…..

  Apreciază

 4. Nu stiu cine esti insa vreau sa-ti marturisesc ceva. De doua zile, Dumnezeu m-a umplut cu prezenta Sa. Astazi, inainte sa-mi scrii tu, El m-a cercetat in privinta blogului. Am descoperit nu numai acest aspect, ci mai multe care trebuie puse in randuiala. Se pare ca tu imi confirmi ceea ce Duhul lui Dumnezeu mi-a spus intr-un mod personal. Am luat decizia sa nu mai arunc „pastile” d-astea ci blogul meu, viata mea sa emane dragostea, bunatatea lui Dumnezeu. Sincer, iti multumesc! Daca vrei vorbim si in particular, marius_zarnescu87@yahoo.com este adresa mea.
  Fii binecuvantat.

  Apreciază

 5. Un necunoscut?
  Marius, persoanele necunoscute sunt de obicei oameni mici, ignora-i.Este normal sa deranjeze, dar mai bine l-ar deranja aberatiile pe care le-a scris. Nu tie ar trebui sa iti fie rusine Marius, ci celui care si-a permis sa scrie acele aberatii.

  Apreciază

 6. si mie Brainerd, si mie…
  Daca nu indrept privirile inspre Cer, ce folos au toate lucrurile?

  Apreciază

 7. Fratele Talpos avea o vorba, si e scrisa si in manualul de homiletica: cand te exprimi, ai grija cum te exprimi ca sa nu produci ilaritate. Nu stiu cine este cel ce a scris subiectele, nu pretind nimic prin comentul meu, dar produce o MARE ilaritate.
  Acum la textul din Lc 8, cu femeia, m-am gandit acum si as spune, la prima vedere: ” Credinta care ajunge pana la Isus” Subiectul trebuie sa fie „crestin”, cum spunea fr Talpos, pe cand femeia vindecata prin atingere, hmm, trebuie sa se converteasca ptr ca nu este crestin.
  In 1 Samuel: femeia care a fost intepata??? Doamne ce gandire fireasca trebuie sa ai ca sa faci un astfel de subiect. Tot capitolul acela vorbeste despre pasiunea Anei in rugaciune, dedicarea ei in rugaciune cu scopul de a primi un raspuns. As pune subiectul: „Rugaciunea care primeste raspuns”, In fine, sunt convins ca se putea formula altfel, dar nu stiu, poate a fost rea vointa. As fi curios sa stiu ce parere are fratele Talpos de subiecte?

  Apreciază

 8. PACEA DOMNULUI ISUS HRISTOS SA FIE SI SA RAMANA CU VOI SI FAMILIILE VOASTRE !!!
  Ma bucur sa va citesc randurile si sa ascult marturiile postate,ma bucur sa vad lucrarile DUHULUI lui DUMNEZEU in vietile fratilor mei scumpi in DOMNUL ISUS,am fost trezit la rugaciune,tarziu in noapte…sau mai bine zis devreme ca s-a facut dimineata(chiar daca nu a rasarit inca soarele),si ma uitam peste mesajele de mai inainte si am simtit sa un indemn pentru tine de incurajare,in lucrarea DOMNULUI ISUS si cum cei ce il iubesc pe ISUS sunt calauziti de acelasi DUH SFANT,m-am simtit dator sa ti-l marturisesc,nu exista lucrare perfecta si nici lucrari fara greseli,numai cine sta degeaba nu greseste,asa ca mergi inainte si DOMNUL ISUS sa te insufleteasca si sa te binecuvanteze ,cat despre mesajele nesemnate,stii foarte bine ca se ascunde ditamai strutul cu capul in nisip daramite omul in spatele unor litere; (in acest mod nou de comunicare) multe persoane se ascund in spatele cuvintelor dar faptele lor striga dupa ei,mergi inainte cu DOMNUL ISUS si nu te lasa coplesit de afirmatii(cuvinte)inaintea lui DUMNEZEU nu avem motive sa ne ascundem si nici ce sa ascundem …pt ca EL vede TOTUL,nu numai vorbele noastre ci ceea ce este mai important INIMA si RAVNA de a face bine .SUCCESE SI BINECUVANTARI INTREGII TALE FAMILII MARIUSICA FRATE…!de la un frate nesemnificativ(in ochii lumii dar umplut de binecuvantari de DOMNUL ISUS HRISTOS)care se roaga pentru tine!!!

  Apreciază

 9. Toni, Dumnezeu merita sa fie inaltat. Multumesc mult pentru incurajare. ti-am scris pe mail…

  Apreciază

 10. De ce nu ne spui numele „fratelui de seama al cultului baptist”?
  Ar putea rezolva toata discutia. Din moment ce a impartit aceste lucrari la toti tinerii, de ce faci tu din asta o taina?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s