O perspectivă diferită despre pace

„Islam, ni s-a spus, ar fi asociat cu un cuvânt în arabă ce înseamnă pace. Acest lucru este corect, cu excepția faptului că acesta desemnează un tip particular de pace. O traducere mai bună ar fi capitulare sau supunere. Descrie pacea ce are loc atunci când un soldat înfrânt depune armele în supunere. În același fel, cuvântul Islam are conotații militare, în acesta regăsindu-se rădăcinile islamului radical. Acele rădăcini apoi cresc în pământul fertil al unei perspective islamice asupra lumii.”

Chuck Colson.

7 gânduri despre „O perspectivă diferită despre pace

 1. Ma incearca sentimente mai putin crestine. Dar ca sa simplific, cand mi se spune de islamisti, arabi, musulmani, eu sunt IONA.

  Apreciază

 2. e, dacă ar fi așa, cu siguranță ar fi mai pașnici.
  atât baza cât și derivatele, adică „sectanții” in termenii noștri.

  însă intrarea lui Mahomed în Mekka spune totul.
  poate că pe atunci „pacea” era opusul.

  Apreciază

 3. 1. din cate am citit eu coranul este o revelatie de la Dumnezeu data lui Mohamed prin ingerul Gabriel, care este destul de militant. Ingerul ii transmite multe sentimente de frustrare lui Mohamed revenind asupra faptelor istorice in care poporul ales a cazut in necredinta.
  2. intrarea in Mekka este mai putin sangeroasa si mai iertatoare decat intrarea in Canaan, probabil si datorita timpului diferit in care se desfasoara
  3. a fost oare sclavagismul abolit prima data in islam? (sunt nesigur ce am citit)
  4. Islamul recunoaste Iudaismul si Cresitinismul, mentionati ca „People of the Book”, pe cele doua nesocotesc Islamul – unde e pacea aici?
  Parerea mea e ca sunt fratii nostri si au parti bune si rele la fel ca noi insa sunt incredibil de persecutati datorita unor indivizi care folosesc interpretari eronate ale Coranului pentru a forma trupe de extremisti care traiesc total inafara invataturilor Coranului.

  Apreciază

 4. Mai, oricat i-as iubi si oricat de mult mi-ar pare rau pentru ei.. nu pot sa fiu de parerea ta de dragul unitatii. Vor fi frati de-ai nostri atunci cand il vor recunoaste pe Christos ca Domn al lor. Cel, care poate sa le ofere pace, pacea care vine de Sus.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s