Matt Chandler, un misionar în zonă de cancer.

„ un pastor tânăr, Matt Chandler, unul din cei mai în vogă predicatori din noua generație care predică cu adevărat Scriptura (acu vreo trei luni l-am auzit predicând aici la capela noastră și e F. F. bun). Totuși, acu două luni a aflat că are tumoare pe creier”   Andrei S.

De ce suferă oamenii buni? De ce n-ar fi imuni, izbăviți de suferință, toți cei ce-și pun încrederea în Christos? „Călcâiul lui Ahile” din teologia creștină. Aparent…

Arată-mi un om bun, te-aș întreba. Un OM. Arată-mi și-o să merg să-i sărut mâna. N-ai găsi nici într-o căutare de-o viață. Nici dacă ai urca pe Moldoveanu ori escalada Himalaya, în pustiul Saharei sau în răceala Polului Nord. Nimeni. Nici unul. Nicăieri. Nicidecum. De ce? Pentru că „nu există nici un om drept, nici unul măcar”(Rom. 3:10) Merităm ce e mai rau din partea Lui. Numai Christos =  „Ecce Hommo”(Iata Omul! Ioan 19: 5) Singurul Om bun, neprihanit, Omul-Dumnezeu.

Deci…

Trăiești? Atunci ai parte de har. Respiri? Da, tot har se numește. Te bucuri de sănătate? Har! Cancer?!? Ai ghicit! Har. Chiar dacă nu-l înțelegi pe deplin. „A ști că Dumnezeu este în afara timpului și ca eu sunt în interiorul timpului, îmi limitează sever abilitatea de a sparge toate codurile”, spune Matt, pe care îl puteți urmari AICI , AICI și AICI… ori pe blogul său. El mai are de trăit cam doi, trei ani după părerea doctorului său.

„Experiența umană împărtășită de toți este suferința” spune Mark Driscoll, pastor al bisericii Mars Hill din Seattle și prieten al lui Chandler. „Dacă suferă bine, ar putea fi cea mai importantă predică a sa”. Camera de spital va fi un spectacol pentru Creatorul său. După cum spunea M.L., despre un prieten de-al sau, bolnav la randul său de cancer:

„Văzându-și suferința prin prisma planului suveran al lui Dumnezeu a dat condiției sale un simțământ de demnitate. Și-a acceptat cancerul ca pe o îndatorire venită din cer: un misionar în zonă de cancer.

2 gânduri despre „Matt Chandler, un misionar în zonă de cancer.

  1. imi pare nespus de rau sa aud de durerea fratelui
    Nu putem sa-i dam sfaturi ,dar ne putem ruga pentru el /E greu sa accepti o boala dar stiu ca Dumnezeu ii va da biruinta
    Uneori vine intrebarea ;de ce Domnul ia pe cei buni ? doar EL stie raspunsul /Domnul sa faca totul dupa voia SA /sa nu uitam ca EL este plin de DRAGOSTE

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s