Par(ev)anghelia prosperității.

Lume, lume… Senzațional…Vâlvă și furouri în lumea bună. Alba-Neagra!  Alege Alba și nu Neagra. Cine va crede și se va boteza va avea portofelul burdușit, cont grăsan și Bemveu’ la scară. Vindecare financiară, lecuire completă! Duhuri de impozite, taxe, TVA …

Cine se mai aruncă, case, mașini și bani…o dată. Mântuire totală, vindecari de cancer sau răceli banale…de două ori. Promovare, înălțare…de trei ori. Adjudecat!!! Domnu’ în sacou roz este marele câștigător de duminica asta. Rostesc binecuvântări cerești și pământești peste tine și casa ta. Criza să fugă de tine!  Să stăpânești pământul! Să domnești peste creație. Să fii cap și nu coadă. Fără accidente, boli ori necazuri violente.

Dă-i cu cheful, sărbătorește…te-ai scăpat de necazuri și grijuri. Plantează-ți sămânța și vei avea o recoltă bogată. Mâna Sa va fi peste lovelele tale.

Peste 20 % din Bisericile din State ar promova această par(ev)anghelie a prosperității, estimează Scott L. Thumma of the Hartford Institute for Religion Research.

Ole Anthony, președintele grupului de monitorizare Trinity Foundation: „Totul este o promisiune și ei merită bogăția. Ar trebui să trăiască ca milionarii, însă lucrează pe salariul minim. Evanghelia prosperității a infectat creștinismul american ca nimic altceva.”

Un gând despre „Par(ev)anghelia prosperității.

  1. http://news.yahoo.com/s/ap/20100131/ap_on_re/us_rel_the_pastor_s_cancer_1
    Desi nu are chiar legatura cu articolul scris de tine, cred ca o sa te incurajeze urmatorul articol. E despre un pastor tanar, Matt Chandler, unul din cei mai in voga predicatori din noua generatie care predica cu adevarat Scriptura (acu vreo trei luni l-am auzit predicand aici la capela noastra si e F. F. bun). Totusi, acu doua luni a aflat ca are tumoare pe creier, iar articolul acesta prezinta modul in care trece peste aceasta incercare. Sa fii binecuvantat Marius!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s