C.S. Lewis despre ispită.

C.S. Lewis a făcut aceste observaţii profunde despre ispită:

“Nici un om nu stie cât de rău este până când nu a încercat din răsputeri să fie bun. O idee stupidă ce afirmă că oamenii buni nu ştiu ce înseamnă ispita circulă în zilele noastre. Evident, este o minciună. Numai cei ce încearcă să reziste ispitei ştiu cât de puternică este… Christos, pentru că a fost singurul Om care n-a cedat vreodată ispitei, este de asemenea singurul Om care cunoaşte din plin ce înseamnă ispita.”

Today in the Word, 1998, p. 24

4 gânduri despre „C.S. Lewis despre ispită.

 1. oamenii vorbesc foarte putin despre lucruri care ii dor. ispita e unul dintre ele. ce se pierde din esenta este lupta si cuvintele lui Hristos „nicio ispita nu este peste puterile voastre”, iar pt mine asta inseamna ca se merita fiecare strop de sudoare depus in lupta asta spirituala. Pana la urma suntem nascuti din Hristos si cu El totul este posibil.
  Stiu ca esuam de foarte multe ori, insa cred ca prin eforturi repetate vom reusi sa fim buni, sa rezistam ispitei, dar nu prin puterile noastre ci prin ale lui Dumnezeu.

  Apreciază

 2. Asa este. pentru ca „cel ce este in noi, este mai tare decat cel ce este in lume”. E greu, tare greu, dar merita. Pana la urma, este vorba despre onoarea si gloria lui Dumnezeu in fiecare lupta pe care o purtam.

  Apreciază

 3. ISPITA***daca nu ar fi fost poate era mai bine ,dar a existat si de atunci ,noi suntem ispititi prin diferite lucruri /Multe placeri pe care ni le facem sunt de fapt lucruri de care ar trebui sa ne ferim ca sa nu pacatuim /Ispita nu o poti depasi daca nu-L ai pe dumnezeu /Esti ispitit mereu sa faci unele lucruri care poate nuti sunt de folos /Ispita vine prin multe feluri de aceea trebuie sa fim in partasie cu DOMNUL pentru ca EL ne va indruma catre bine si ne va intari ca sa nu pacatuim

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s