Papalitate „new media”.

Până şi papa înţelege relevanţa noilor forme de comunicare care oferă un „meniu bogat de opţiuni” în transmiterea propriilor valori.

Preoţii sunt provocati să proclame Evanghelia prin ultima generaţie de resurse audiovizuale- imagini, video, bloguri, website-uri, – care, pe lângă mijloacele tradiţionale, pot oferi noi căi pentru dialog, evanghelizare şi cateheză.

Interesant shift în abordare. După zeci de ani de apostrofare, ”îngrijorare”, Vaticanul intră puternic pe piaţa new media (Facebook, iPhones, iPods etc.).

Să fie început de campanie de întregire a oastei pentru o nouă cruciadă, de data asta, cyberspace?

Cavaleri şi oşteni deopotrivă sunt chemaţi să-şi scoată din cufărul prafuit armurile ruginite, coiful spart, ascuţind dar pe alocuri şi ciotul de sabie de la brâu. Evident pentru vreun blogger păgân, ori protestant, care ar avea necuviinţa să se lege de valorile ancestrale ale vechii orânduieli.

Sub semnul crucii şi-o priestly heart!

Bloguiţi fiilor, bloguiţi…

Advertisements

7 thoughts on “Papalitate „new media”.

 1. stai linistit, ortodoxia e prezenta de mult on-line.

  protestantismul la fel.

  de ce nu ar fi si catolicii, mai ales ca sunt multi, ceva bun poate iesi si de aici. atata vreme cat nu sarim unii la gatul celorlalti si nu ne calcam in picioare, are balta peste pentru toti.

  Like

 2. 🙂 fir intins atunci! in special, vorba apostolului, fratilor in credinta…

  Like

 3. Marius sincer nu am inteles prea bine ce ai vreut sa spui sau mai bine spus nu am inteles substratul postarii tale. Esti impotriva declaratiei pe care Papa a facut-o sau o saluti?
  Sa auzim de bine!

  Like

 4. Unul din cei mai buni prieteni ai mei vrea sa fie satanist, urmand a face dedicarea fata de Satan. Am aflat mai multe despre satanism din acest raport al SRI: http://www.antena3.ro/pdf/document_SRI.pdf . Prietenul meu provine din familie de credinciosi, atat mama cat si tatal lui fiind evanghelici. El a fost de asemenea credincios, in adolescenta rugandu-se si sase ore pe zi, dar de un an a parasit credinta, ca si tatal lui, care a facut-o cu mult timp in urma. El avea un an si jumatate la divortul parintilor. Mama lui s-a recasatorit de doi ani cu un barbat vaduv, tot evanghelic, a carui sotie fusese prietena cu o vrajitoare. Fiica lui cea mare este impotriva casatoriei si a facut vraji ca sa-i desparta. In casa au inceput sa apara fenomene oculte: zgomote si schimbari ale pozitiei obiectelor, fenomene recunoscute de mai multi membri ai familiei. Acum prietenul meu s-a decis sa devina satanist spiritual. Tin foarte mult la el si nu vreau sa-l parasesc, de aceea nu astept un raspuns simplist de genul: sa nu mai ai de-a face cu el. Intre noi este o diferenta de 23 ani, el avand 19 ani iar eu 42. De aceea va intreb: daca fiul dv. ar fi satanist, i-ati permite sa stea la dv, cateva saptamani de mai multe ori pe an? Ati ramane apropiat de el? Ce relatie ati avea cu el? Va rog sa-mi raspundeti la adresa de e-mail: victor_802006@yahoo.com.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s