Topul ruşinii. Fără nume…

Nu sunt copaci, pinguini, balene sau pisici, ci oameni. Oameni în toată plinătatea acestui cuvânt. Viaţă umană în toată accepţiunea termenului. Cu toate acestea însă, anual, milioane sunt anulaţi, extirpaţi precum un apendice inflamat.

Baptist Press menţionează că undeva în ultimii 2 ani, în Statele Unite s-au înregistrat mai bine de 50 de milioane de avorturi legale. În 2008 s-a atins pragul de 50 de milioane şi cel mai probabil a ajuns la 52 în 2009, pe o durată de 37 de ani de la legalizare. În contrast, numărul victimelor din toate războaiele americane, de la cel de independenţă până la al doilea război din Iraq, ar ajunge la 1,2 milioane.

Marea Britanie ar fi capitala europeană a avorturilor. România este pe locul trei, după Franţa, pe acest podium al ruşinii.

7 gânduri despre „Topul ruşinii. Fără nume…

 1. te-am adaugat si eu Mihai. Asa sa fie. 😉 Poate organizam ceva intalnire a bloggerilor in Onesti candva.
  Numai bine! Sa ne citim sanatosi!

  Apreciază

 2. Draga Marius, desi articolul tau este f important si atrage un semnal de alarma puternic asupra problemei avortului, datele pe care le-ai prezentat sunt putin gresit interpretate (sau mai degraba gresit traduse:). In articolul original prezentat de Baptist Press se comunica faptul ca in 2008 s-a atins cifra de 50 de milioane de avorturi legale, incepand cu anul 1973 (an in care in urma procesului Roe vs Wade, avortul a fost legalizat in SUA). In 2009 se presupune ca aceasta cifra a urcat la aprox 52 de milioane de avorturi – circa 1,2 sau 1,3 milioane de avorturi pe an. (ar fi chiar devastator ca la aproape 300 de milioane de locuitori sa existe 50 de milioane de avorturi pe an).
  In orice caz, chiar si 1,3 milioane de avorturi pe an este un numar EXTREM de mare si cu adevarat crestinii din SUA si nu numai ar trebui sa fie mai sensibili la aceasta problema si sa ia atitudine.
  Din nefericire insa Romania nu sta deloc bine la acest capitol, din 1990 cand s-a legalizat avortul si pana in anul 2000, doar in Romania au avut loc 10 milioane de avorturi!!!!! E adevarat ca rata avorturilor este in scadere in Romania, DAR totusi putini sunt bisericile evanghelice si crestinii care s-au implicat in informarea si prevenirea avorturilor si sprijinirea organizatiilor care se ocupa cu asa ceva. Cred ca fiecare crestin ar trebui cu adevarat sa ia ATITUDINE asupra acestul lucru, pentru ca la urma urmei AVORTUL ESTE O CRIMA LEGALA, si sunt putini aceia care inteleg profunzimea si consecintele unui avort.
  Domnul sa ne ierte ca si natiune si sa ne dea har si intelepciune sa ne pocaim de faptele noastre rele si sa fim cu ADEVARAT LUMINI IN ACEASTA LUME SI SARE CARE SA DEA GUST ROMANIEI!!

  Apreciază

 3. Andrei,
  ma bucur de comentariul tau. Asa este, n-am fost destul de concis, desi am inteles bine. Am rectificat.
  Cum e viata de tatic?

  Apreciază

 4. Mersi Marius:) Viata de tatic??:) Deocamdata e frumoasa:P, insa ma uit cu teama la viitor. Teama mai mult de faptul ca nu voi face fata noilor responsabilitati.. Insa prin harul Domnului sper sa fie bine (adica sa pot sa fiu un tata credincios, smerit si care sa exemplifice cu adevarat caracterul de „tata” a lui Dumnezeu). Oricum depind in fiecare zi de El. Succes in sesiune

  Apreciază

 5. Dumnezeu este credincios si bun. N-ai motive sa te ingrijorezi. Dupa cum te cunosc (aka. Varmaga), sigur te descurci si vei fi, cu siguranta, un tata de minune. Fii binecuvantat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s