Arhiepiscopul Belgiei: Homosexualitatea este precum anorexia.

“Homosexualitatea nu este la fel precum sexul normal în același fel cum anorexia nu este la fel ca apetitul normal,” a afirmat noul arhiepiscop al Belgiei. A mai stârnit  Léonard  controverse și în trecut, după cum se pare, atunci când a afirmat că homosexualitatea nu este o practică normală.

Personal, mai degrabă m-aș referi la homosexualitate cu termenul sodomism. Îmi aduce aminte de ceea ce înseamnă cu adevărat. Mai înainte să fie o deviație, anormalitate etc…sodomismul este, în primul rând, o ofensă adusă lui Dumnezeu.

9 gânduri despre „Arhiepiscopul Belgiei: Homosexualitatea este precum anorexia.

 1. da, este o ofensa adusa divinităţii, dar si faptul ca in general crestinii sar ca de pe ace sa-i anuleze pe homosexuali, fara sa le cunoasca trecutul (de multe ori trecut cu abuz sexual sau emotional), si asta este o ofensa adusa divinitatii

  Apreciază

 2. Argumentul de baza al gay-lor, din cate am inteles, este ca ei s-au nascut cu aceasta predispozitie, si de aceea n-are niciun sens sa i se opuna.

  Dar faptul ca in istorie au existat „epidemii” de homosexualitate (exemplul orasului Sodoma, in care toti erau asa, sau exemplul regatelor elenistice din vremea lui Alexandru Madedon etc), imi arata ca homosexualitatea este ceva invatat, nu ceva mostenit.

  Si e adevarat ca nu e bine sa ii judeci fara sa ii cunosti pe acesti oameni; homosexualitatea este un pacat (de acelasi fel ca si relatiile adultere heterosexuale) care poate fi biruit prin putere de sus, nu „PACATUL”.

  Apreciază

 3. pentru a vedea daca e un comportament invatat sau mostenit genetic ar fi bine sa studiem si niste teorii din aria sociologiei, psihologiei etc., altfel, riscam sa avem pareri gresite si fanatice

  Apreciază

 4. E adevarat, n-am studiat foarte multe teorii psihologice etc. Stiu ca foarte multi psihologi considera homosexualitatea ca fiind ceva perfect normal, dar vorba unui moderator TV: „daca te uiti la bibliografia acelor tratate, vei vedea ca majoritatea celor citati sunt gay.”

  Si din cate am auzit, si in domeniul acesta parerile sunt impartite. Nu sustin faptul ca 100% dintre homosexuali au invatat acest comportament; poate or exista si cazuri contrare; dar raman la parerea ca majoritatea covarsitoare a cazurilor au dobandit acest comportament pe parcursul vietii.

  Si cred ca argumentul „epidemiilor” de homosexualitate merita luat in calcul; faptul ca in anumite culturi acest comportament era la moda, a facut ca el sa fie foarte raspandit. E imposibil ca toti acei oameni sa fi avut o predispozitie genetica, pentru ca aceasta ar presupune o manifestare cat de cat constanta de-a lungul istoriei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s