Curiozitate: îngerii nu pot zbura.

Ingerii infatisati in imaginea ce simbolizeaza nasterea Mantuitorului Iisus Hristos sunt gresiti din punct de vedere anatomic, potrivit unor oameni de stiinta care sustin ca acestia nu ar putea zbura. In cadrul cercetarii, un biolog de top din Marea Britanie a comparat fiziologia speciilor zburatoare cu reprezentatiile in arta a creaturilor mitologice si mitice si a descoperit caingerii si nimfele care stau in varful bradului de Craciun nu au ajuns acolo datorita aripilor de pe spate, titreaza, marti, „Daily Telegraph”.

Profesorul Roger Wotton, de la Colegiul Universitar din Londra, a descoperit ca zborul ar fi imposibil pentru ingerii infatisati cu brate si aripi asemanatoare pasarilor. „Chiar si la o analiza simpla a dovezilor din reprezentarile artistice se poate observa ca ingerii si heruvimii nu isi pot lua zborul spre diferite locuri. Chiar si daca planau, ei ar fi avut nevoie de niste conditii specifice pentru a-si lua zborul, cum ar fi un vant puternic din spate”, a declarat profesorul.

Ingerii si heruvimii impodobesc cele mai faimoase picturi religioase din lume, plutind in aer pentru a fi martorii faptelor lui Dumnezeu si ale oamenilor. Puterea lor de a capta imaginatia este atat de puternica, incat, un studiu recent a relevat faptul ca majoritatea americanilor, 68%, cred in ingeri.

…continuare AICI.

Un gând despre „Curiozitate: îngerii nu pot zbura.

  1. Ingeri care viziteaza america nu pot zbura. S-au ingrasat la fast food !. Cei din europa de vest sunt prea lenesi sa zboara , cei din est sunt emaciati de foame.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s