William Carey: Nu renunța!

Avem o parere tare eronată în ceea ce privește dăruirea totală în slujba lui Christos. Poate exemplul lui William Carey ne va mai deschide oarecum ochii încețoșați.

Acesta s-a confruntat cu tot felul de încercări, după ce a părăsit tărâmul natal şi a călătorit în India pentru a răspândi Evanghelia. Soţia i-a înnebunit, și în cele din urmă a trecut în cele veșnice. Și-a luat o a doua soţie, care a murit şi ea. Trei dintre fii săi au murit. O inundaţie a distrus afacerea sa cu hârtii de indigo, cu care el se întreţinea şi patru din cei şapte misionari care au venit să lucreze împreună cu el au murit. Un foc a distrus tipografia sa, incluzând nişte traduceri preţioase care nu au mai fost niciodată înlocuite. Majoritatea oamenilor ar fi renunţat probabil sau şi-ar fi trăit restul vieţii în amărăciune, privind la un aşa trecut. Însă nu şi Carey. În loc să intre în disperare, el nu a renunţat niciodată, realizând un avans incredibil pentru Împărăţia lui Dumnezeu. În ultimii săi ani, cineva l-a descris ca fiind plin de bucurie, şi de fericire, cât e ziua de lungă.

În loc să se pensioneze şi să se întoarcă în ţara sa natală, el a murit în India la vârsta de 73 de ani, în timp ce verifica calitatea revizuirii finale, recent completată, a versiunii în limba bengali a Noului Testament. Astazi William Carey este privit ca părintele misiunii moderne.

4 gânduri despre „William Carey: Nu renunța!

 1. aceasta istorie reala a marelui misionar ar trebui sa ne cutremure, pe noi cei implicati in slujirea pt imparatia lui Dumnezeu.
  credinciosia lui, increderea lui deplina, dependenta lui de Dumnezeu ar trebui sa ne inspire pe fiecare.
  istoria acestui om ramane din nefericire doar in istorie, fara sa ne trezeasca si pe noi sa vedem nevoia din jurul nostru
  cred ca avem nevoie de cantarea „lasati DS sa lucreze”, dar nu doar de cantare ci si de trairea acestor cuvinte
  doar atunci putem spera la schimbare, la trezire
  Doamne ajuta!!!!

  Apreciază

 2. Asa este…
  oare n-ar trebui sa ne umplem de rusine cand citim astfel de marturii ale predecesorilor nostri…
  Macar rusinea sa ne motiveze sa ne miscam din amortirea in care cadem de multe ori, pentru ca, dupa cum se pare, nici macar nu tresarim la lucrarea pe care Duhul Sau o face in inima noastra.
  Schimba-ne Doamne, trezeste-ne…
  Doamne ajuta, zic si eu!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s