Responsabilitatea păstorului față de familia sa.

Ne spunea fr. Cornel Boingeanu, așa, ca un preambul la un curs astăzi despre responsabilitatea pe care o are păstorul față de familia sa. O frază memorabilă din partea altui pastor care, la acel moment l-a pus serios pe gânduri: Pastor pentru biserica pe care o păstorești poate să fie oricine altcineva, dar soț pentru soția ta…nu cred că ți-ai dori să fie altcineva.

Te descalifici ca păstor dacă familia îți este vraiște, dacă îți neglijezi copiii ori soția. Și, oare nu este așa…daca familia nu îți este sănătoasă, dacă nu știi să ți-o păstorești cu dragoste și sacrificiu, cu siguranță vei eșua și în privința Bisericii. Poți să predici extraordinar, însă mai întâi oamenii se vor uita la tine ca soț, tată, prieten. Dacă acolo falimentezi ai putea foarte bine să te apuci de săpat șanțuri, ori propria groapă.

3 gânduri despre „Responsabilitatea păstorului față de familia sa.

 1. Lucian Blaga – un mistic roman si iubitor de intelepciune a afirmat la fel, sub o alta nuanta.” MA INDOIESC DE crestinul ( pastorul) care are experiente cu ingerii si serafimii dar nu are experiente cu Dumnezeu impreuna cu sotia si copii sai.
  Cele bune

  Apreciază

 2. chemarea fiecarui barbat in primul rand este chemarea de a fi preot in casa lui, abia apoi preot in Casa lui Dumnezeu, Biserica lui Cristos.
  Nu vreau sa fiu rutacios, dar cred ca una din multele cauze pt situatia apatica di unele biserici este intelegerea gresita cu privire la prioritatea preotiei in casa!
  Preoti care atunci cand se descalifica ca preoti in casa lor, sunt descalificati si pt Biserica pe care o slujesc.
  Ei pot predica in continuare, pt vizita, pot oficia acte de cult, pot administra sacramentele Bisericii, dar cand marturia e pierduta in familie, ma intreb oare biserica pe care o slujeste nu se uita ca la o priveliste deschisa?!!!!
  La punctul acesta cred ca trebuie sa reflectam foarte mult, pt ca convingerea mea personala este ca inainte de a fi pastori sau preoti in Biserica, noi trebuie mai intai sa fim preoti si pastori in biserica din familie, acolo este primul altar, primul amvon.
  Doamne ajuta sa fim mai intai preoti in casa, apoi ……………..restul!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s