Primele zile…

itbA început școala…

Mi-am propus anul acesta să mai scriu câte ceva din experiențele mele de la Seminar. Asta, în virtutea retrăirii sentimentelor ce le-au însoțit.

De pildă ieri.  La timpul de capelă, înainte de a-l introduce pe Peter Rong,  pe care l-am mentionat și AICI, fr. Talpos ne amintea în treacăt faptul că ITB-ul ar fi pe un onorabil loc 19 printre facultățile din Universitatea București. Nu știu cât de onorabil este locul ăsta. Se prea poate să fie. Dânsul așa preciza. Totuși, ce este mai important este dorința fratelui de a urca în acest top, lucru posibil, după cum menționa, prin dovedirea de caracter și spiritualitate.

Peter a predicat apoi din Isaia 6. Câteva din cuvintele sale sunau cam așa:

„Dormiți?!? Să nu dormiți! Sunteți soldați ai Domnului Isus!”,”Aveți o chemare specială. Folosiți-o spre slava lui Dumnezeu. Dacă sunteți sfinți puteți face o diferența”, „Este vremea să fim oameni ai lui Dumnezeu”,”Nu știu de ce ați ales să veniți aici. Vreți să fiți ca Billy Graham, Spurgeon ?(sunt doua tablouri mari cu aceștia ce încadrează amvonul)Domnul vă chemă cum l-a chemat pe Isaia.” ”Sunteți mesageri ai lui Christos”, „Trebuie să ardem pentru Domnul”

Chemarea lui Dumnezeu pentru misiune nu este o chemare de tipul Trebuie să merg în Africa. Ci,

 1. I. O chemare la sfințenie.
 2. II. O chemare la pocăință.
 3. III. O chemare la iertare și transformare.

Și, da…este

 1. IV. O chemare la misiune.

Îmi place pasiunea pe care Peter o pune în transmiterea mesajelor sale.

Am avut apoi ceva cursuri. La cursul de teologie pastorală trebuie să-l traduc anul ăsta pe fr. Richard Clark. Tot el o sa aibă mesajul principal la Golgota, duminică. Sper sa scriu ceva si despre ce o sa fie acolo, împreună cu vreo două poze.

A urmat apoi un alt curs, în care ne-am întâlnit și cu Radu Oprea, pastor în biserica baptista din Popa Rusu. Am vorbit mult cu el în particular despre nenumărate subiecte. Un om deosebit. Îmi place felul în care se raportează la Biserică și responsabilitatea de care dă dovadă în propovăduirea Evangheliei. Ai de învățat de la el.

Seara, repetiții de cor. Asta după ce am facut un drum la bibliotecă prin traficul infernal din București. M-am cam supărat când nu am găsit pe nimeni acolo. Nu prea îți convine să bați Bucureștiul (vb fr. Talpoș) atâta drum ca s-o găsești închisă, când normal ar fi trebuit să fie careva acolo.

La repetiții nu a fost sora Lidia, iar cu Ema nu prea a mers. Sper totuși s-o dovedim până duminică. Oricum, personal mai mult încurc prin corul ăsta. Asta e…cânt și eu mai încetișor. Nu cred că m-ar ordina la ortodocsi. Nu de alta, însă n-aș putea să cânt ceaslovul.

Pe mai departe…

8 gânduri despre „Primele zile…

 1. 🙂 un an bun!

  Marius daca ma ajuti pentru examenul de la exegeza(cu fr. Talpos)…pot spune ca esti un frate in Hristos milostiv si bun.
  (am nevoie de orice fel de curs de exegeza, toate cursurile de exegeza existente pe piata, sa pot pricepe.)

  Apreciază

 2. .” Nu cred că m-ar ordina la ortodocsi. Nu de alta, însă n-aș putea să cânt ceaslovul.” Domnule, cata spiritualitate…se permit si glumite printre slujitorii lui Cristos. Conditia este sa te iei insa de o alta religie….

  Apreciază

 3. 🙂 Am sa cant, am sa cant…
  Lia, ai de facut o lucrare mai mare urmarind pasii aia, asa-?i. iti trebuie Bible Works-ul pentru analiza cuvintelor. cursul e mic, cateva pagini. examenul e lucrarea pe care trebuie s-o faci. pot sa-ti trimit eventual ce am facut eu, ca model.
  snowman, frumoase observatii,…cata perspicacitate…

  Apreciază

 4. Marius… Locul 19 din toate institutiile de grad universitar din tara 😉

  Universitatea din Bucuresti ocupa locul doi, dupa Universitatea din Cluj… Cel putin eu asa tin minte statisticile facute de fratele Talpos.

  Oricum… Doresc ca Dumnezeu sa iti dea multa intelepciune si biruinta in pregatirea pentru licenta si sustinerea ei!

  Be blessed!

  Apreciază

 5. De-abia am terminat ITB-ul si deja m-au luat nostalgiile. Eu inca sunt acasa, asteptand sa ma implic in lucrare (cu ajutorul Domnului la sfarsitul lunii acesteia), insa tre sa spun ca timp de 4 ani de zile eram obisnuit ca sa ma pregatesc la sfarsitul lui septembrie sa plec de acasa. Cand am vazut ca toti studentii, pana si o parte din baietasi au plecat la facultate, m-a cam apucat dorul de facultate. Nu, de alta, dar mi-e dor de legaturile fratesti dintre colegi si timpul acela cand ma chinuiam sa imi gasesc carti de la biblioteca si nu le gaseam, cand lucram pana noaptea tarziu la lucrarile de seminar, cand mergeam cu baietii la un KFC sau in mall-uri din Bucuresti, cand colindam anumite biserici, mai ales la intalnirile de tineri (agape) unde primeam cate o gustarica gratis si unde mai vorbeam cu tineri de prin biserici, etc
  Celor de la ITB le urez un an nou binecuvantat de Dumnezeu, sa nu uite chemarea pe care Dumnezeu le-a facut-o, si multa pasiune pentru studierea Cuvantului lui Dumnezeu prin toata aria curiculara oferite de ITB si nu in ultimul rand pasiune pentru Christos si pentru castigarea sufletelor pentru Dumnezeu. Cei mai mari sa nu uitati sa aveti grija de boboci. Au nevoie de cineva care sa ii inteleaga si sa ii sustina in anumite situatii dificile. Hai ca am predicat destul.
  Respect si pace de la eXeGeTu, and1 sau cum ma mai stiti (cu numele real cosmin andone)

  Apreciază

 6. Eh…Cosmine, Cosmine..
  Te cred…
  Cel mai fain lucru de pe aici sunt relatiile ce se cladesc intre noi. Deabea asteptam si eu sa-mi revad colegii.
  Spor in toate…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s