Mormanul de pagube ireparabile ale vieții.

oglinda sparta„Viața este dură, prietenii parcă nu mă mai înțeleg, cadrele didactice au pretenții valabile doar la savanți, iar părinții sunt dintr-o generație prea îndepărtată să înțeleagă ei cum merg lucrurile în sec. XXI. Probleme apar frecvent, parcă cineva le provoacă împotriva mea vrând să îmi facă rău. Prietenii m-au părăsit pentru că i-am mințit și i-am păcălit de prea multe ori. Când merg la doamna profesoară să mă învoiesc sau să mă asculte altă dată, nici nu mă mai ascultă știind că am mințit de așa multe ori. Ce să mai zic că singura mea pereche de teneși ”Converse” s-a rupt și nimeni nu mă mai împrumută cu bani să îmi iau alții. Mi-am creat atâtea datorii că nimeni nu mă mai crede că de data asta mă voi încadra în timp să restitui banii. Iar în familie nici bine nu intru pe ușă și sunt luat la rost de tot felul de subiecte plictisitoare, până la urma urmei ce știu ei despre viața pe care o duc eu? …bine că măcar sunt atâtea locuri unde îmi pot desfășura viciile, fără să mă vadă nimeni”.

Sunt lucruri de genul acesta care se petrec și în viața ta? Dacă da, nu-i așa că de multe ori te uiți în urma ta și tot ceea ce vezi este un mare morman de mizerie, pe care ai impresia că nici nu l-ai putea imortaliza într-o poză de aproape? Poate că de multe ori ai zis: gata, de mâine o să încep să trăiesc altfel, voi începe să repar ceea ce am stricat. Dar când începi acest proces, te lovești atât de tare de lucrurile pe care le făceai înainte și realizezi că de fapt unele lucruri sunt ireparabile. Aparent sunt pagube care te determina să crezi că nu le vei putea repara niciodată.

„La Palatul Royal din Teheran, în Iran, poți vedea una din cele mai frumoase lucrări de mozaic din lume. Tavanele și pereții sclipesc asemenea unor diamante cu multiple lanțuri strălucitoare. La început, când a fost proiectat palatul, arhitectul a cerut niște oglinzi uriașe care să fie puse pe pereți. Când a sosit prima încărcătură de la Paris, au descoperit cu oroare că oglinzile erau sparte. Furnizorul le-a aruncat la gunoi și i-a adus arhitectului veștile rele. Nu mică i-a fost mirarea când acesta din urmă a dat ordin ca toate piesele sparte să fie adunate. Apoi le-a sfărâmat în bucăți și le-a lipit pe pereți, ca să devină un mozaic de fărâme sticloase argintii și scânteietoare”.

Alice G., More Stories for the Heart, Sisters (OR: Multnomah, 1977), p.247.

Ce a putut să repare această problemă a oglinzilor sparte? Mintea unui creator arhitect ingenios. La fel ca acest arhitect și noi avem un Creator care a creat universul cu toate detaliile într-un mod perfect și apoi ne-a creat pe noi într-un chip ca a Lui. Iar Satana nu face altceva decât să pună o ”mahramă” pe inimile noastre, ca noi să nu mai vedem cum am putea să ieșim din situațiile critice în care ne aflăm.

Apostolul Pavel spune în 2 Corinteni 16-17, că atunci când ne întoarcem la Domnul, Duhul lui Dumnezeu ne va oferi eliberare, va da mahrama la o parte și vom vedea ce Dumnezeu mare avem, ne va arăta cum putem ieși din pagubele pe care le-am creat. Trebuie să biruim împrejurările grele cu care ne confruntăm, pagubele pe care le-am făcut în trecutul nostru, dar nu prin puterile noastre, ci prin ajutorul Domnului. Vrei și tu să ai biruință în lumea asta care se scaldă în păcat? Trebuie să: 1. Te naști din Dumnezeu și să ai credință în Domnul Isus Cristos (1 Ioan 5:1-5). Deoarece nu avem un Dumnezeu demodat sau care nu știe prin ce trecem, trebuie să ști că: 2. Avem un Dumnezeu care ne promite că El poate și mai ales vrea să ne îndeplinească orice nevoie (Filipeni 4:19). Și nu în ultimul rând, trebuie să ști că: 3. Domnul Isus vrea să aruncăm asupra Lui problemele și pagubele noastre, iar El însuși ne promite că se va îngriji de noi (1 Petru 5:7). Ceea trebuie să faci tu este să îl rogi sincer pe Arhitectul Universului, să ia mormanul tău de pagube şi să facă din el ceva sclipitor, strălucitor şi nou!

Adi Rusnac, ITB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s