Blogosfera evanghelică. Uniune vs. Unitate.

motani in gunoiDispute, ciorovăieli, certuri de partide,  sau mă rog D.E.Z.B.A.T.E.R.I., au fost dintotdeauna. Chiar și la case mari, printre apostoli. În măsura în care a existat discernământ, maturitate spirituală și foarte multă înțelepciune, acestea nu numai că s-au aplanat dar s-au dovedit benefice pentru creștinismul contemporan lor și pentru posteritate.

Dezbateri apar și azi, binențeles pe o platformă mult mai modernă și sofisticată(internetul = gaz pe focul dezbinării), accentuându-se subiecte profund lamentabile, de nimic.

Crainicii acestor bagatele nu se sinchisesc de faptul că prin măreața blogosferă evanghelică mai circula și neevanghelici, și că, prin gunoaie s-or sufoca, făcându-se vinovați astfel nu numai de răspândirea unei miresme a exaltării eului personal dar și de transformarea acestei părți a internetului în The Big Garbage Dump of Romanian Blogosphere. Astfel, prin acest garbage in, garbage out, personal și deliberat din partea unora, eticheta, DA, se pune la comun fraților.

Oare nu se poate face ceva pentru ca neevanghelicu’ să poata păși pe aici fără să se țină cu mâna de nas, răsuflând ușurat? Oare nu înțelege această confrerie evanghelică faptul că totul se oglindește eventual în offline? Împotriva cui luptați de fapt? Care este scopul vostru?

Este o mare diferență între uniune și unitate, vorba lui H. Hendricks. Căci, poți lega două pisici cu o funie și să le atârni apoi pe sârma de rufe. Vei avea uniune, nu vei avea însă unitate!

Sub pseudonimele de evanghelic mulți își asumă apartenența la blogosfera cu același nume. Iată Uniunea! Cum arată însă blogosfera asta? R: mai mulți motani legati pe-o sârmă. Iată și Unitatea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s