Adunând beneficiile Legii.

rc_sproulSă continuam experimentul început în precedenta meditație. Studiază extrasele din scrierile apostolului Pavel ce acompaniază acest mesaj. Sună a cineva care nu credea că legea lui Dumnezeu are vreun loc în viața creștinului? Citește scrierile lui Pavel atent și vei găsi un om a cărui inima tânjește după legea lui David la fel de mult precum o făcea David.

Legea ne direcționează înspre Evanghelie. Evanghelia ne mântuie de blestemul legii, dar deasemnea ne întoarce înspre ea pentru a-i afla esența. Legea lui Dumnezeu este încă o lampă pentru picioarele noastre. Fără ea ne împiedicăm, cădem  și bâjbâim în întuneric.

Pentru creștin, cel mai mare beneficiu al legii lui Dumnezeu este caracterul său revelator. Legea ne descoperă pe Cel ce a dat Legea. Ne învață ce este placut înaintea Sa.  Avem nevoie să căutam legea lui Dumnezeu- să tânjim dupa ea- și să ne desfătăm în ea. Orice altceva este o ofensă împotriva Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt.

Romani 7:8  Apoi păcatul a luat prilejul, și a făcut să se nască în mine prin porunca tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.

Romanis 7:12  Așa că Legea, negreșit, este Sfântă, și porunca este Sfântă, dreaptă și bună.

Romani 7:22  Fiindcă, după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;

traducere Marius Zărnescu

http://ligonier.org/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s