Din balcon…la început de an școlar.

inceput de an 2009,2010A început școala. M-am trezit de dimineață cu “10.2.10 probă probă…”, „Vă rog, aliniați-vă în careul special desenat, destinat clasei dvs..”apoi cu un „Deșteaptă-te române” și în final „Oda bucuriei”( Slavă ţie, stea curată/Voie bună pe pământ/ Astăzi te simţim aproape / Sol din Rai cu soare sfânt.) Discursurile anoste, aceleași de la an la an n-au lipsit din siesta de dimineață. Responsabilitate, înțelepciune… (Hmm..din toți profesorii pe care i-am avut până acum, vreo doi, trei au reușit cu adevărat să trezească în mine o poftă pentru mai mult. N-au făcut lucrul acesta prin erudiția lor, ci prin faptul că erau, lucru din ce in ce mai rar, oameni cu adevarat. ) Preotul cu crucea-n frunte căci oastea e creștină, la fel, a fost prezent. E drept s-a lăsat asteptat vreo jumătate de oră, ca orice om mare la sfat, dar și la stat. De ani de zile popa Ursu, e tot pe aci. Să dăinuiești veșnic împărate!

La fel, reprezentantul poliției…despre pedeaspă, contravenții juvenile. Chiar și cel al partidului, cu toate pretențiile profesorilor de neparticipare a politicienilor la un asemenea eveniment. Copilițe de nici 13 ani în fustițe scurte cu aere de vedete în devenire(trupa de majorete a școlii), părinți nerăbdători ca totul să ia sfârșit mai repede și să-și vadă de treabă, cu toții s-au înghesuit la această simulare de eveniment, menită în a marca un nou început. De fiecare dată, acest început mă apucă, detașat, în propriul balcon, privind fără încordare, de deasupra. Exact cum trebuie abordate astfel de evenimente. Detașat, fără încordare, de undeva de deasupra.

Un gând despre „Din balcon…la început de an școlar.

  1. Mi-a placut modul in care ti-ai descris profesorii care te-au atras. Sunt unii oameni care te cuceresc prin simplul lor fel de a fi. Pe curand.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s