Înțelegând puterea predicării.

rc_sproulÎn fiecare duminică dimineața observam un fenomen ciudat în municipiile, orașele, satele noastre. Milioane de oameni își părăsesc casele, iau o pauză de la locurile de muncă și de la recreatie, adunându-se în clădirile bisericilor pentru servicii de închinare. Oamenii se așează liniștiți și ascultă în timp ce o persoană stă înaintea lor și ține un discurs. Numim discursul predică, omilie sau meditație.

Ce se întâmplă aici?

Puterea predicarii este găsită în Duhul ce lucrează cu Cuvantul lui Dumnezeu și prin Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu promite căacest Cuvântul al Său nu se va întoarce la Sine fără rod. Puterea Sa este localizată nu în elocvența ori erudiția predicatorului ci în puterea Duhului. Predicarea este o unealtă în mâinile Duhului lui Dumnezeu. Duhul Sfânt este o Ființă supranaturală, a treia persoana a Trinității. Prezența Sa în predicare face ca acest eveniment să fie supranatural.

Mântuirea este o realizare divină. Nici un om nu se poate mântui pe sine însuși. Dumnezeu, în mod suveran hotărăște nu numai sfârșitul(mântuirea) dar și mijloacele care duc într-acolo(predicarea). Concluzionăm atunci că ce se petrece duminica dimineața, când Cuvantul lui Dumnezeu este predicat cu adevarat, este imaginea divină a răscumpărării.

Matei 10:20: ”  fiindcă nu voi veți vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi.”

Luca 16:16: ” Legea și proorocii au ținut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu se propovăduiește: și fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.

1 Corinteni 2:4: „Și învățătura și propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere.

traducere: Marius Zărnescu

www.ligonier.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s