Dezvoltând o pasiune pentru Dumnezeu.

rc_sproulÎmi aduc aminte de o fereastră pictată ce înfrumuseța biblioteca mea. Era situată deasupra scărilor, la etajul al doilea. În primele litere, cuvintele din fereastră declarau, „Cunoștința este putere”. De fiecare dată când urcam sau coboram acele scări mă speriam de aceste cuvinte. Nu-mi plăceau. Era ceva arogant cu privire la ele. Nu puteam nega faptul că acele cuvinte erau adevarate. Cunoștința este putere. Însă dorința după putere nu este o motivație sănătoasă pentru a obține cunoștință. Biblia este adevărată : Cunoștința îngâmfă pe când dragostea zidește.(1 Cor 8:1).

Chiar și dobândirea cunoștinței lui Dumnezeu poate deveni o cursă a aroganței. Teologia poate deveni un joc, un  joc al puterii pentru a vedea cine arată mai multă erudiție. Când este un astfel de joc ,de obicei provine dintr-o pasiune nesfântă.

O pasiune sfântă este o pasiune înflăcărată de un motiv evlavios. A dobândi cunoștința lui Dumnezeu pentru a înainta în înțelegerea noastră despre El și pentru a ne adânci în dragostea noastră pentru El înseamnă a te îmbarca întro căutare a ceea ce-i face Lui plăcere. Isus a încurajat o asemenea căutare(Ioan 8:31-32). Isus nu a legat cunoașterea de putere, ci de libertate. A cunoaște adevărul este cea mai eliberatoare putere din lume. Nu puterea de a domina; nu puterea de a împresiona: Nu acestea sunt puterile pe care le căutam. Ci puterea de a elibera- a da libertate- este legată de o cunoaștere a adevărului.

Cu toții vrem libertate. Vrem să fim liberi de lanțurile ce ne constrâng. Această libertate vine din cunoașterea lui Dumnezeu. Însă căutarea acelei cunoașteri s-ar putea să nu fie întâmplătoare. Isus a vorbit despre „a rămâne” în Cuvântul Său. Căutarea lui Dumnezeu nu este part-time, un exercițiu de weekend. Dacă este, sunt șanse ca să experimentezi o libertate part-time, de weekend. Rămânerea cere un fel de putere care stă. Căutarea este neobositoare. Înfometează și însetează. Tânjește precum cerbul izvoarele de munte. Dă năvală Împarației, izbind cu violență pentru a intra.

Este căutarea pasiunii. Indiferența nu o va face. A rămâne în Cuvânt înseamnă a te ține bine strâs, cu perseverență. O strângere slabă în curând va aluneca. Ucenicia cere o astfel de putere care stă. Ne înscriem pentru durată. Nu vom absolvi până la cer.

Roaga-te împreună cu apostolul Pavel: „…si să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui, și să mă fac asemenea cu moartea Lui”.

Mai mult:

Romani 6:7:  „căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat.

Romani 3:23-24: „ Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.”

Romani 8:32 „El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sãu, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”

Traducere: Marius Zărnescu

www.ligonier.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s