Atras de frumusețe.

frumusetea creatieiSuntem atrași de lucrurile frumoase. Latura estetică în om este evidentă. Apetitul estetic este bine pronunțat, această dorință după frumos fiind specifică doar în cazul său. Omul recunoaște frumosul, tânjeste după frumos, iubește frumosul. Un câine nu poate contempla, nici aprecia un asfințit de soare. Nu poate și nici nu are capacitatea de a rămâne surprins de frumusețea unui peisaj mirific.

Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui, însă cele mai multe din creaturile Sale nu conștientizează acest lucru. La fel, mulți oameni nu au ochi să vadă atât slava cât și lucrarea lui Dumnezeu. Din acest punct de vedere, unii nu sunt departe de creația Sa, câinii.

Dumnezeu este frumos. Este atâta frumusețe in El. Nu este genul de frumusețe după care aleargă lumea aceasta dar este cea care poate dărui omului ceea ce îi lipseste. În Scripturi când se vorbește despre Dumnezeu, frecvent se folosește sintagma slava lui Dumnezeu. Aceasta slavă a lui Dumnezeu este totuna cu frumusețea lui Dumnezeu. Arată-mi slava Ta!, a cerut Moise de la Dumnezeu. Domnul a răspuns Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumusețea Mea… (Exod 33 18,19)

Când înțelegem ce înseamnă slava lui Dumnezeu, realitatea și manifestarea prezenței Sale, realizăm de fapt cât de frumos este. El nu va mai trece pe dinaintea ta ci se va opri în ființa ta. Iar când El te va umbri vei deveni frumos, cu o frumusețe divină, ca a Sa. Prezența Lui în tine va fi atât de evidentă întocmai cum e urma lăsată de un sigiliu încălzit pe o bucată de ceară. N-ai cum să n-o observi. Cei din jur cu siguranță o vor face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s